Δολοφονία στην Μάνδρα: Ο Γιαλιάς κυκλοφορούσε με φρουρά και φοβόταν για την ζωή του

Είχε εγκαταστήσει παντού κάμερες - Η μαρτυρία για την απουσία της φρουράς χθες το απόγευμα

Must Read

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής δολοφονίας που εκτυλίχθηκε χθες αργά το απόγευμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, στην Μάνδρα, με θύμα τον γνωστό επιχειρηματία, Χρήστο Γιαλιά, προσπαθούν να ξετυλίξουν μέσα από ενδελεχή έρευνα, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές πριν και μετά τη δολοφονία, εκτιμώντας πως δεν αποκλείεται να διέφυγαν με μοτοσικλέτα, έχοντας ένα δεύτερο όχημα -πιθανότατα αυτοκίνητο- για υποστήριξη. Κάτοικος της περιοχής που άκουσε χθες τους πυροβολισμούς, έκανε λόγο για ένα μαύρο Ι.Χ., που πέρασε με μεγάλη ταχύτητα κοντά από το σημείο της εκτέλεσης.

«Ένα μαύρο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στο στενό το δικό μας. Κάποια στιγμή, πριν γίνει η δολοφονία. Δίχως να κορνάρει, έφυγε αστραπιαία», είπε ο μάρτυρας, περιγράφοντας τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό: «Εγώ δούλευα και ακούω πυροβολισμούς από πολυβόλο όπλο. Πρέπει να ήταν γύρω στους 15. Τέσσερις, μετά από δέκα δευτερόλεπτα περίπου, 2-3 πιστολιές, ‘μπαμ-μπαμ-μπαμ’. Από ο, τι αποδείχθηκε ήταν η χαριστική βολή. Την Πυροσβεστική άκουσα και ανέβηκα πάνω στο ελενίτ και είδα φλόγα. Λέω ‘κάτι έγινε σοβαρό».

Ο μάρτυρας τόνισε πως ο επιχειρηματίας συνήθιζε να κυκλοφορεί με άτομα της προσωπικής του ασφάλειας τα οποία, ωστόσο, χθες δεν τον συνόδευαν στη μοιραία διαδρομή«Το θύμα συνήθως πέρναγε με το αμάξι κοντά σε εμένα, πάνω-κάτω. Είχε σωματοφύλακα, την ημέρα εκείνη όμως δεν ήταν ο σωματοφύλακας. Το οποίο το γνωρίζω αλλά δεν ξέρω γιατί», επεσήμανε.

Οι κάμερες και οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο επιχειρηματίας φοβόταν για τη ζωή του. Μάλιστα, είχε τοποθετήσει κάμερες γύρω από το σπίτι του στη Μάνδρα, ενώ συνήθιζε πολλές φορές να κυκλοφορεί με φρουρά. Πηγές αναφέρουν πως στις μετακινήσεις του άλλαζε αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως, χωρίς όμως ποτέ η Αστυνομία να έχει δεχθεί καταγγελία ότι κινδυνεύει.

Πλέον, οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών, κινούνται σε τέσσερα επίπεδα. Αρχικά, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αναζητούν κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς εκτιμούν ότι οι εκτελεστές παρακολουθούσαν το σπίτι, και τις διαδρομές του Γιαλιά, προτού τελικά τον εκτελέσουν.

Παράλληλα, αναζητούν στίγματα κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν από κεραίες της περιοχής πριν και μετά την εκτέλεση, ενώ κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες του 58χρονου επιχειρηματία, ώστε να διαπιστώσουν αν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς, που πιθανώς να κρύβουν το κίνητρο της χθεσινής δολοφονίας.

Την ίδια ώρα, τα «λαγωνικά» του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση, καλούν τα πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον του Γιαλιά, σε μια προσπάθεια να μάθουν περισσότερα πράγματα για την ζωή του το τελευταίο διάστημα, για τις επαφές που είχε, αλλά και πιθανές διαμάχες με φόντο τα επαγγελματικά.

Η δολοφονία της συζύγου του το 2018

Ήταν Μάης του 2018 όταν εκτελεστές έστησαν ενέδρα θανάτου στην πρώην σύζυγο του επιχειρηματία, η οποία βρέθηκε νεκρή σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού της. Η Φ. Κ. είχε δεχτεί δύο σφαίρες στο κεφάλι από τους ληστές, που την παρακολουθούσαν μέσω GPS που είχαν εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό της.

Οι ληστές θεώρησαν ότι είχε κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο καζίνο, την παρακολουθούσαν και της έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι της. Ο ένας από τους κακοποιούς την πυροβόλησε και της άρπαξε την τσάντα, μέσα στην οποία αποδείχτηκε ότι υπήρχε μόνο ένα ρολόι μάρκας Versace.

«Ακούστηκαν το πρωί πυροβολισμοί αλλά δεν πήγε το μυαλό μας, κανείς δεν έδωσε σημασία γιατί είναι συνηθισμένο… Ήταν αφοσιωμένη στα παιδιά της, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Ήταν τόσο χαρούμενη, είχε το εγγονάκι της, τον Αύγουστο θα είχαμε τον γάμο του παιδιού της. Της έκοψαν το νήμα της ζωής της. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι εδώ στην περιοχή» είχε αναφέρει στους δημοσιογράφους φίλη του θύματος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This