«Ποτάμι» 25.000 ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας – Πανστρατιά ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Σύνθημα της πορείας «Θα βουλιάξει η Αθήνα»

Must Read

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Φοιτητές, μαθητές και καθηγητές συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη με πανό και την φωνή τους ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη εις βάρος της δημόσιας Παιδείας.

Άνοιξαν κεφάλια πριν το συλλαλητήριο – Φοιτητές ήρθαν στα χέρια για το ποια παράταξη θα μπει στην κεφαλή!

Περισσότεροι από 25.000 διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας. Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε λίγο μετά την 1μ.μ. από τα Προπύλαια. Στην κεφαλή είναι ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής ΔΠΘ «Κώστας Βάρναλης», που δέχτηκε επίπθεση από τα ΜΑΤ.

«Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο που μας χωρίζει σε αυτούς που έχουν χρήματα να σπουδάσουν και αυτούς που δεν έχουν» διατρανώνουν με την φωνή τους φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Με σύνθημα «Θα βουλιάξει η Αθήνα» η πανεπιστημιακή κοινότητα δίνει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις και συνεχίζοντας τις καταλήψεις στα ΑΕΙ.

Στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία. Η ΠΟΣΔΕΠ κήρυξε απεργία για την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

 Στην Αθήνα έχουν μεταβεί φοιτητές από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τηn Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This