«Τσάκωσαν» πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» για εκρηκτικά και όπλα

Είχε σχέσεις με την Greek Mafia!Χειροπέδες και σε τρεις ΟΥΚάδες!

Must Read

Ένα σημαντικό «χτύπημα» στο οργανωμένο έγκλημα κατάφεραν χθες το μεσημέρι τα στελέχη της Ασφαλείας Αττικής καθώς πέρασαν χειροπέδες σε ένα πρώην αρχηγικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο οποίος είχε απασχολήσει έντονα στο παρελθόν με την δράση του.

Η σύλληψη δεν έγινε για τρομοκρατία αλλά για υπόθεση ποινικού χαρακτήρα!




Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ τον τσάκωσε για κατοχή εκρηκτικών και όπλων. Το πρώην στέλεχος είχε καταδικαστεί σε 76 χρόνια κάθειρξη και είχε μπει στην φυλακή παλιότερα καθώς είχε ομολογήσει την συμμετοχή του στην οργάνωση αλλά ήταν «ελεύθερο πουλί« από το 2019.

Εκτός από τον συγκεκριμένο άτομο, έγιναν ακόμα τρεις συλλήψεις.

Πρόκειται για δύο δύο αδέρφια και ένα ακόμη άτομο τα οποία ήταν επίλεκτα μέλη στο Λιμενικό Σώμα καθώς ήταν ΟΥΚάδες! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και αυτοί έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν με διάφορα αδικήματα!




Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Οι συλλήψεις έχουν σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές οι οποίες βλέπουν σύνδεση με την Greek Mafia!

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr ο αντιεξουσιαστής δεν ήταν καλό παιδί από την στιγμή που βγήκε εκτός φυλακής καθώς είχε επαφές με ποινικούς και βαριά ονόματα της νύχτας ενώ ήταν γνωστές οι σχέσεις τους και με μέλη ομάδων που κλείνουν λογαριασμούς με τη βία με μέλη αντίπαλων ομάδων.Σύμφωνα με το zougla.gr, ο αντιεξουσιαστής είχε επαφές με τον Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό από μέλη εγκληματικής οργάνωσης ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την δολιοφθορά στον αγωγό μεταφοράς νερού στην Αίγινα!

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Η μεγάλη επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ξεκίνησε όταν υπήρξε πληροφορία πως το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε στο σπίτι του εκρηκτικά.

Στην έφοδο που έγινε στο σπίτι του κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας βρέθηκαν πιστόλι και σφαίρες ενώ σε αυτά των δύο αδερφών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτικά, φυτίλια, σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις Έλληνες κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν 4 Έλληνες να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

2 κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
χειροβομβίδα,
πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,
281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
φορητός ασύρματος,
αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
5 μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,
4 σιδερογροθιές,
ρόπαλο,
φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,
αναβολικές ουσίες,
αμπούλες αερίου,
11 κινητά τηλέφωνα,
6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
εξωτερικός σκληρός δίσκος,
ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.
Αυτά κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Δείτε φωτογραφία από τα ευρήματα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This