Άγιον Όρος: Έγκλημα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων

Σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας, η οποία κάνει λόγο για ασέλγεια στην ανθρώπινη φύση

Must Read

Μεγάλο έγκλημα, που ασελγεί στην ανθρώπινη φύση, χαρακτηρίζει τον γάμο των ομοφυλοφίλων η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους. Συγκεκριμένα, το ζήτημα της νομοθέτησης του γάμου ομοφυλοφίλων και η τεκνοθεσία ήταν τα μοναδικά θέματα στην έκτακτη, διπλή Ιερά Σύναξη στο Άγιον Όρος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις Καρυές, παρουσία των 40 καθηγουμένων και αντιπροσώπων των ιερών μονών του Αγίου Όρους. Διπλές συνάξεις -με αντιπροσώπους και καθηγουμένους- γίνονται όταν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, ώστε οι αποφάσεις να είναι επίσημες και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Κοινότητα, λοιπόν, γίνεται σαφές ότι το νομοθέτημα, ενώ θέλει να διασφαλίσει την αρχή της ισότητας, μέσω της σύναψης «γάμου» σε πρόσωπα του ίδιου φύλου και την προστασία από διακρίσεις, καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης ύπαρξης και θανατώνει τη δυνατότητα της ζωής και της φυσιολογικής ανάπτυξης του παιδιού.

Ερώτημα

«Διαλύεται όχι η ανθρώπινη οικογένεια, αλλά ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και τίθεται το ερώτημα «Αλήθεια, πώς λειτουργεί η ζωή;», δίνοντας την απάντηση ότι «ο καθένας μας προέρχεται από μία μητέρα και έναν πατέρα. Η θεσμοθέτηση “γάμου” μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου και του θεσμού της οικογένειας, και έχει απορριφθεί από τη σύνολη εκκλησιαστική παράδοση, ενώ αντιμετωπίζεται με τη μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής».

Επίσης, τονίζεται ότι ο Θεός δίνει την ευθύνη για τα νεογνά στους γεννήτορες, ώστε να συμπράξουν στη διαμόρφωσή τους και να γίνουν με αυτόν τον τρόπο συνδημιουργοί του Θεού, υπογραμμίζοντας ότι «εάν τυχόν το νεογέννητο στρέψει το βλέμμα προς τη μητέρα και θέλει θηλασμό, και στη θέση της βρίσκεται κάποιος άλλος, συγχέει τις πληροφορίες, παραμορφώνεται, ατιμάζεται».

Ακόμη, αναφέρουν ότι το νεογνό γνωρίζει τη μητέρα ως τη γυναίκα που το θηλάζει, το τρέφει με το γάλα της και το περιποιείται. Γνωρίζει τον πατέρα ως τον άνδρα που το αγαπά και το φροντίζει με τον τρόπο του. Παίρνει δύναμη πνευματική και σωματική από τον αμοιβαίο σεβασμό του πατέρα και της μητέρας για να προχωρήσει στη δεύτερη φάση, στην παιδική ηλικία και έπειτα στην εφηβική, ενώ προχωρεί ελεύθερο μέσα στην κοινωνία και δέχεται την αγωγή του πολιτισμού και του τόπου του. Επιπροσθέτως, η Ιερά Κοινότητα επισημαίνει ότι ο Θεός φτιάχνει τον άνθρωπο για να ζήσει, όχι για να πεθάνει ούτε να πεθάνει στη μήτρα της μητέρας του ούτε στη μήτρα της παιδικής ηλικίας ούτε στη μήτρα της Ιστορίας. Συμμετέχει στο θαύμα της ζωής για να ζήσει και να αναληφθεί στην αιώνια ζωή.

«Κι αυτό με τη χάρη του Πνεύματος το κάνει η Εκκλησία. Και αυτή αποτελεί την τελική “μήτρα”, η οποία πλάθει τον άνθρωπο και τον ετοιμάζει να γεννηθεί στον χώρο της καινής πολιτείας, στα “σκηνώματα” τα αγαπητά και ποθούμενα της ελευθερίας του μέλλοντος αιώνος. Αυτός είναι ο σκοπός και ο λόγος για τον οποίο ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο και τον άνθρωπο. Αυτοί που απελευθερώθηκαν και γεννήθηκαν, πέρα από τη “μήτρα” της Ιστορίας, δηλαδή στη χάρη της αιώνιας ζωής, υπάρχουν, προσεύχονται και μας συγκρατούν όλους στη ζωή, και αποτελούν τον πολικό αστέρα όπου κατευθύνεται η ανθρωπότης. Η επιχειρούμενη ύβρις, με την αρχική έννοια της λέξεως, αποτελεί άρνηση της υπάρξεως του ανθρώπου, αποσάθρωση στα θεμέλια του οικοδομήματος της ανθρωπότητας. Δεν θίγεται μόνο το ευαγγέλιο και η ελληνική κοινωνία. Αποδομείται το σύμπαν».

«Αποφασίζουν τον θάνατο της ανθρωπότητας»

Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νέο νομοσχέδιο «αποφασίζουν έναν αργό, αλλά σίγουρο θάνατο της ανθρωπότητας». Το νέο νομοσχέδιο αποτελεί «ύβρη με την αρχική έννοια της λέξεως, άρνηση της υπάρξεως του ανθρώπου, αποσάθρωση στα θεμέλια του οικοδομήματος της ανθρωπότητας. Δεν θίγεται μόνο το ευαγγέλιο και η ελληνική κοινωνία. Αποδομείται το σύμπαν» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Αγιορείτες πατέρες. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι ο «γάμος» που προωθείται σήμερα οδηγεί σε αδιέξοδο και ετοιμάζονται πλάσματα τραυματισμένα, ανάπηρα, ενώ καλεί όλους να σεβαστούν τη φύση του ανθρώπου.

Στο πλευρό αυτών που θα καταψηφίσουν

Την αγάπη της Εκκλησίας προς όλους ανεξαιρέτως κάνει γνωστή με την ανακοίνωσή της η Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους, δίκαιους και άδικους, άγιους και αμαρτωλούς. Αυτό κάνει και η Εκκλησία, χωρίς να αποκλείει κανέναν, όπως αυτό φανερώνεται μέσα σε όλη την ιστορία της εκκλησιαστικής ζωής και των ανθρώπινων αδυναμιών. Εξάλλου, πρόκειται και για τις θέσεις που έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Η αγάπη βασιλεύει. Είναι ντροπή γι’ αυτούς που κάνουν αυτά τα νομοσχέδια και θεωρούν φυσική αυτήν την εξέλιξη» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας, η οποία ενθαρρύνει και επαινεί όσους προκρίνουν τη φωνή της συνειδήσεως έναντι της τυχόν κομματικής πειθαρχίας και δηλώνει επίσημα ότι είναι συνοδοιπόροι στον αγώνα τους. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι όλη αυτή η βιασύνη και η επιμονή για την ψήφιση του νομοσχεδίου φανερώνει αδυναμία και είναι εις βάρος των ανθρώπων αυτών που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν. Ακόμη, επισημαίνεται ότι «μόνο από σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους εκφράζουμε και τονίζουμε με τρόπο εμφατικό τις αρχές της ζωής. Είναι μεγάλο το έγκλημα. Ασελγούν στην ανθρώπινη φύση, διότι στην ουσία σταματούν τη φυσιολογική ανάπτυξη και ανεπίγνωστα καταστρέφουν τον άνθρωπο. Αλλά υπάρχει Αυτός που δημιούργησε τα πάντα από αγάπη και σοφία, και παρακάμπτει τις αδυναμίες μας και οδηγεί τα πάντα εις αγαθόν τέλος».

Δείτε επίσης: Η επίσημη επιστολή της Εκκλησίας για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This