Κλ. Μαρουσάκης: «Μία ”λαίλαπα καταιγίδων” χτυπά το Αιγαίο» – Νέα επιδείνωση το Σαββατοκύριακο

Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι

Must Read

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές ανά την επικράτεια, με κύρια χαρακτηριστικά τους δυνατούς νοτιάδες, τις βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, μια «λαίλαπα καταιγίδων» ξεκινά από την περιοχή της Βοιωτίας και εκτείνεται μέχρι το βόρειο βορειονατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιώνεται. Όπως εξηγεί, τα χαρακτηριστικά αυτού του φαινομένου είναι το μικρό πλάτος και το μεγάλο μήκος του. Η «λαίλαπα καταιγίδων» θα επηρεάσει τμήματα του κεντρικού, ανατολικού και βόρειου Αιγαίου, με αρκετές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

«Στην Αττική, η κακοκαιρία εκτονώθηκε στα πιο βόρεια τμήματα προς την πλευρά της Βοιωτίας και δεν έχουμε κάτι αξιόλογο. Μπορεί να υπάρχουν λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι ωστόσο στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν με ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος φτάνει μέχρι τους 19 βαθμούς», τονίζει ο μετεωρολόγος και συεχίζει:

«Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα άστατο καιρικό μοτίβο με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στα πιο νότια τμήματα και ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται με τους δυνατούς νοτιάδες να υποχωρούν τις επόμενες ώρες. Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 16 βαθμούς Κελσίου».

Προ των πυλών νέα επιδείνωση του καιρού

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγεί πως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο αύριο, ενώ από την Τετάρτη θα μπουν οι βοριάδες και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια και κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά και την Κυριακή θα έχουμε νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει έντονη κακοκαιρία στη χώρα. Η θερμοκρασία ωστόσο θα ανέβει και πάλι καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νότιους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This