Tα σενάρια για τα άφαντα ένσημα του μακελάρη στη ναυτιλιακή! Ποιοι τον έβλεπαν ως… κατάσκοπο

Το χρονικό της φρίκης στα γραφεία της εταιρίας European Navigation στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Must Read

«Θόλωσε» και σκόρπισε τον θάνατο ο 76χρονος Αιγύπτιος που δούλευε επί 36 χρόνια στην εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση, αλλά τον απέλυσαν προτού προλάβει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα, να πάρει σύνταξη και να επιστρέψει στην πατρίδα του και την οικογένειά του.

Δεν μπόρεσε να δεχθεί την απάνθρωπη για τον ίδιο συμπεριφορά και πήγε στη ναυτιλιακή εταιρία, επί των οδών Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, στη Γλυφάδα, αποφασισμένος για όλα. Να σκοτώσει τις ιδιοκτήτριες της εταιρίας European Navigation, τις αδερφές Δέσποινα και Μαρία Καρνέζη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο και σύζυγο της πρώτης, Αντώνη Βλασσάκη.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος

Ηταν λίγο πριν από τις 10 χθες το πρωί όταν ο «Αρης», όπως τον ήξεραν οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρίας, αν και το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, έφτασε στα γραφεία με το αυτοκίνητό του. Στάθμευσε στο υπόγειο γκαράζ και πήγε στον δεύτερο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία των ιδιοκτητριών, κρατώντας ένα σακβουαγιάζ, στο οποίο είχε μια κοντόκαννη καραμπίνα και ένα περίστροφο. Ανεβαίνοντας στα γραφεία της διοίκησης της εταιρίας φώναξε στους φύλακες: «Ηρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω».




Στο κεφάλι

Λίγα λεπτά αργότερα έκανε πράξη την απειλή του: Αρχικά σκότωσε με την καραμπίνα τον παλιό καπετάνιο και υπεύθυνο του λογιστηρίου της εταιρίας Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Στη συνέχεια πυροβόλησε τον 79χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και σύζυγο της συνιδιοκτήτριας Δέσποινας Καρνέση, Αντώνη Βλασσάκη, και την 76χρονη Μαρία Καρνέση με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Μαρία Καρνέση

Δεν βρήκε στο γραφείο την αδερφή της και σύζυγο του CEO Δέσποινα Καρνέση, η οποία είχε καταφέρει να βγει από το κτίριο. Στη συνέχεια επέστρεψε στο υπόγειο πάρκινγκ, όπου αυτοκτόνησε. Οταν έφτασαν στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με άνδρες των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, είχαν όλα τελειώσει… Δίπλα στον αυτόχειρα βρήκαν την καραμπίνα με την οποία σκότωσε τα τρία άτομα και αυτοπυροβολήθηκε.

Αντώνης Βλασσάκης

Ο «Αρης» ήταν εργαζόμενος της εφοπλιστικής οικογένειας επί 36 χρόνια και είχε απολυθεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Σύμφωνα με ανάρτηση φίλου του στο facebook, αιτία του μακελειού ήταν ότι η εφοπλιστική οικογένεια δεν του κόλλαγε ολόκληρα ένσημα, με αποτέλεσμα μετά την απόλυσή του ο 76χρονος Αιγύπτιος να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη.

Μάλιστα, φαίνεται πως δεν είναι διόλου τυχαίο πως ανάμεσα στα θύματα είναι ο υπάλληλος του λογιστηρίου. Ο φίλος του, που φαίνεται πως γνωρίζει πολλά, αναφέρει στην ανάρτησή του: «Δούλευε 36 χρόνια, με μόνο όνειρο τα τελευταία χρόνια να πάρει τη σύνταξή του και να γυρίσει με την οικογένειά του στην Αίγυπτο για να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του. Εφτασε η μέρα που κατάθεσε τα χαρτιά του και περίμενε, δουλεύοντας παράλληλα. Μια ωραία ημέρα τού ήρθε η απόφαση και απορρίπτεται η αίτηση, γιατί δεν του είχαν βάλει όλα τα ένσημα, τα μισά και λιγότερα του είχαν βάλει! Εχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του!»

Ηλίας Κουκουλάρης

Σύμφωνα με την ανάρτηση του ανθρώπου, που φαίνεται να γνώριζε την κατάσταση, πήγε στην εφοπλίστρια, ζήτησε τον λόγο και απαίτησε να του πληρώσουν τα ένσημα.

Στη… σύνταξη

«Η αντίδραση της… κυρίας και του CEO γαμπρού της ήταν… να τον απολύσουν κι από τη θέση που είχε περιμένοντας τη σύνταξη και να του πουν επί λέξει να πάει “να… κι αυτός κι η σύνταξη κι η οικογένειά του”, μη δίνοντάς του ούτε αποζημίωση! Θόλωσε, θεώρησε ότι όλα γι’ αυτόν τελείωσαν και πήρε τον νόμο στα χέρια του και την εφοπλίστρια, τον γαμπρό CEO και τον υπεύθυνο λογιστηρίου μαζί του στο “ταξίδι”» καταλήγει η ανάρτηση.

Μετά το μακελειό έντρομοι οι εργαζόμενοι βγήκαν από το κτίριο, προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Η Δέσποινα Καρνέση, που σώθηκε, αν και ήταν και η ίδια στόχος, καθώς και μία ακόμα εργαζόμενη στην εταιρία, που είχε κλειδωθεί σε τουαλέτα για να σωθεί, μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο της Βούλας σε κατάσταση σοκ. Η διασωθείσα Δέσποινα Καρνέση επέστρεψε έπειτα από ώρα στον τόπο της τραγωδίας, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή ο σύζυγος και η αδερφή της.

Ας σημειωθεί πως ο Αιγύπτιος ήταν έμπιστο πρόσωπο του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση για περισσότερα από 35 χρόνια. Ηταν επιστάτης στο κτήμα που διαθέτει στους Πεταλιούς, ενώ ήταν στο μισθολόγιο της ναυτιλιακής εταιρίας. Ομως ο Καρνέσης έφυγε το 2022 από τη ναυτιλιακή εταιρία, που διοικούσαν πλέον οι αδερφές και ο γαμπρός του, και αυτοί απομάκρυναν τον «Αρη» πριν από έναν χρόνο.

Ο Αιγύπτιος, που είχε βαπτιστεί από τη μητέρα των αδελφών και ήταν άτομο εμπιστοσύνης τους, δεν άντεξε όταν τον απέλυσαν και διαπίστωσε πως δεν του κολλούσαν ένσημα. Επίσης χθες, λίγες ώρες πριν από το μακελειό, του είχαν κοινοποιήσει ότι έπρεπε να αποχωρήσει και από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει. Πληροφορίες θέλουν τον 76χρονο να είχε ταχθεί με το μέρος του Σπύρου Καρνέση στη διαμάχη που είχε με τις αδελφές του, οι οποίες τον θεωρούσαν «πράκτορα» του εφοπλιστή.

Δείτε επίσης:

Τα τελευταία λόγια του Αιγύπτιου πριν το μακελειό στη ναυτιλιακή – Σκότωσε την εφοπλίστρια Καρνέση πυροβολώντας την στο κεφάλι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This