Δυναμικά πάλι στους δρόμους οι απόμαχοι της ζωής!

«Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα»

Must Read

Στον δρόμο βρέθηκαν χθες το πρωί χιλιάδες συνταξιούχοι απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, απαιτώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους, μέτρα κατά της ακρίβειας και ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Νωρίτερα, στις 10.30, σωματεία συνταξιούχων και φορείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση προς το υπουργείο Υγείας, ενώ στα πανό που κρατούσαν αναγράφονταν τα συνθήματα «Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα», «Αποκατάσταση των συντάξεων και όλων των δικαιωμάτων μας», «Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα», «Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», «Αμεση πρόσληψη γιατρών – νοσηλευτών». Μάλιστα, για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αριστοτέλους. Μερικές από τις κύριες διεκδικήσεις των συνταξιούχων είναι η θέσπιση δημόσιου, δωρεάν και καθολικού συστήματος υγείας και πρόνοιας, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία για όλους, η πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση όλων των δομών Υγείας, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών υπαλλήλων. Επιπλέον, ζητούν να μην κλείσει και να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία που έκλεισαν λόγω περικοπών, να καταργηθεί κάθε πληρωμή στην Υγεία, καθώς και να υπάρχει 100% κάλυψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό σε φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα και τεχνολογικά βοηθήματα για όλους. Τέλος, αιτούνται την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, την ανανέωση του στόλου, τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων σε όλα τα χωριά και να δοθεί ιδιαίτερα φροντίδα σε Άτομα με Αναπηρία και στις οικογένειές τους, σε ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες και νεφροπαθείς. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This