Δεν βρέθηκε ίχνος του Αιγύπτιου στο σπίτι του Καρνέση στη Γλυφάδα – Τι όπλισε το χέρι του μακελάρη

Εξελίξεις στην υπόθεση του τριπλού φονικού - Το σπίτι στη Γλυφάδα ήταν η αφορμή και όχι η αιτία

Must Read

Εξελίξεις στις έρευνες των αρχών για το μακελειό στη Γλυφάδα όπου η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία, ο CEO της ναυτιλιακής και ένας εργαζόμενος, έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Αιγύπτιου επιστάτη Ελ Μπουράι, το δεξί χέρι της οικογένειας.

Την ώρα που οι αρχές ερευνούν το κίνητρο πίσω από το αιματοκύλισμα στη ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα και αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας  στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του δολοφόνου και αυτόχειρα, οι αστυνομικοί φέρεται ότι δεν έχουν βρει κάποιο ίχνος του στο σπίτι που πιθανόν αποτέλεσε αφορμή για το μακελειό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι ο Άρης επέστρεψε την Πέμπτη στην Αθήνα από το σπίτι στους Πεταλιούς που πρόσεχε ως επιστάτης, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ίχνη του στο σπίτι στην Γλυφάδα. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι το σπίτι ήταν κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης έθεσε ερωτήματα για τα κίνητρα του μακελάρη.

«Οι μαρτυρίες λένε πως είπε πως θα πάει να καθαρίσει γιατί θα τον “κάψουν”. Αν ισχύουν αυτά για τα χρήματα, τότε αυτός θα μπορούσε να πάρει 10 σπίτια. Τι θα μπορούσε λοιπόν, να οπλίσει το χέρι του; Συνήθως, τέτοια εγκλήματα γίνονται ή από (ερωτικό) πάθος ή από οικονομικά κίνητρα», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «οι Αρχές ερευνούν ποιος ήταν αυτός που ήθελε να πετάξει από το σπίτι αυτόν τον άνθρωπο. Αλλά από ποιο σπίτι; Απ’ αυτό που έμενε στη Μεταξά, απ’ αυτό στο νησί των Πεταλιών; Καταρχήν, αν υπάρχει ηθικός αυτουργός. Τα σπίτια αυτά όμως, ανήκουν στον Σπύρο Καρνέση».




Μάλιστα υποστήριξε ότι ο διωγμός του από το σπίτι, δεν αποτελεί κίνητρο για δολοφονία και ότι ο επιστάτης είχε πάρει απόφαση να σκοτώσει και μετά να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Προφανώς, ο στόχος του ήταν η Μαρία Καρνέση. Η Μαρία κλείδωσε την πόρτα, που σημαίνει πως ένιωσε ότι κινδυνεύει. Η αστυνομία έχει ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απόρρητου για να δούμε εάν συναντήθηκε ή μίλησε με κάποιον άλλον άνθρωπο ο δράστης» συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης.




Το σπίτι στη Γλυφάδα ήταν η αφορμή και όχι η αιτία

Με βάση τις μέχρι τώρα καταθέσεις υπαλλήλων της ναυτιλιακής εταιρίας, κίνητρο ή έστω αφορμή για το φονικό ήταν το σπίτι στη Γλυφάδα όπου έμενε επί σειρά ετών, από το οποίο ήθελαν να του κάνουν έξωση.

Ο Αιγύπτιος θεωρούσε υπεύθυνη τη Μαρία Καρνέση και για τον λόγο αυτόν φαίνεται πως τη σκότωσε, αν και «στα χαρτιά» ιδιοκτήτης του ακινήτου εμφανίζεται ο Σπύρος Καρνέσης, του οποίου ο Αιγύπτιος ήταν η «σκιά», όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια.

Πάντως το σπίτι στη Γλυφάδα δεν φαίνεται να είναι η ουσιαστική αιτία, αλλά απλώς η αφορμή, καθώς ο 76χρονος Αιγύπτιος είχε μεγάλη οικονομική άνεση και θα μπορούσε να αγοράσει άλλο, ακόμα κι αν του έκαναν έξωση από το σπίτι της οικογένειας όπου έμενε
τα τελευταία χρόνια. Από την ανάλυση των τραπεζικών του λογαριασμών προκύπτει πως έχει τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί αναμένεται να προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνήσουν λογαριασμούς και καταθέσεις του δράστη, όπως και τυχόν εμβάσματα-καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η έξωση από το σπίτι στη Γλυφάδα να ήταν μόνο η αφορμή για να φτάσει ο Αρης στο έγκλημα.

Ο Αρης ήταν έμπιστος άνθρωπος της οικογένειας, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ήταν μέλος διοικητικών συμβουλίων ναυτιλιακών εταιριών του ομίλου μαζί με τους Δέσποινα, Μαρία και Σπύρο Καρνέση. Εκτιμούν ότι ενδεχομένως η σχέση αυτή να διαταράχθηκε από τη δικαστική κόντρα ανάμεσα στα αδέρφια Καρνέση. Ο ίδιος είχε πάρει την πλευρά του Σπύρου Καρνέση και ήταν επιστάτης της βίλας του στους Πεταλιούς στον νότιο Ευβοϊκό.

Εν μέσω της δικαστικής διαμάχης, ο Αρης απολύθηκε τον Μάρτιο του 2023 από τη ναυτιλιακή εταιρία την οποία διαχειρίζονταν η Δέσποινα μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη Βλασσάκη και η αδερφή της Μαρία, που έπεσαν νεκροί από την καραμπίνα του 76χρονου Αι-
γυπτίου.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει από τη Δέσποινα Καρνέση να δώσει κατάθεση, αλλά αυτή το έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής λόγω του πένθους της, αφού έχασε σύζυγο και αδερφή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η κατάθεση του Σπύρου Καρνέση, του οποίου ο Αιγύπτιος ήταν η «σκιά», σύμφωνα με μαρτυρίες. Ομως είναι άγνωστο αν μπορέσει να καταθέσει, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και διαμένει το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This