Τι λέει ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης που θα τελέσει τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού

Το ζευγάρι επικοινώνησε με τον δήμο την περασμένη εβδομάδα

Must Read

Για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου χθες στη Βουλή, μίλησε ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος θα τον τελέσει.

Η πρώτη αναγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα σήμερα. Πρόκειται για τον γάμο του Δημήτριου Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριηλίδη.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής». 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε:

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του. Νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον.

Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά ένα γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

(…) Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια.

Είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις που περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν.

Έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελειώσω το γάμο, αλλά εγώ είμαι ο αρμόδιος».

Ο δήμος εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σχετικά με τον γάμο.

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».

Το νομοσχέδιο

Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, εκ των οποίων 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 παρών. Απουσίασαν 45 βουλευτές, με όλα σχεδόν τα κόμματα που επισήμως το στήριξαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) να μετρούν τις δικές τους απώλειες, εκτός της Πλεύσης Ελευθερίας που και οι έξι της κοινοβουλευτικής της ομάδας το υπερψήφισαν.

 

Από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 107 βουλευτές, το καταψήφισαν 20 βουλευτές και απείχαν 31. «Όχι» ψήφισαν 76 βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ 2 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

 

 

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ακόμα:

Ιδού η πρώτη αναγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This