Η ελευθερία του συνέρχεσθαι και η Ευρώπη

Αγρότες: Έφθασαν στον Πύργο του Άιφελ αλλά απαγορεύεται στο Σύνταγμα! Με συλλήψεις τους απειλεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αν επιχειρήσουν κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ - Απειλές για διώξεις με την κατηγορία παρακωλύσεως συγκοινωνιών

Must Read

Η απόφασις του υπουργού Προστασίας του Πολίτου να μην επιτρέψει να μεταβούν οι αγρότες στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, μολονότι ο ίδιος προέρχεται από οικογένεια γεωργών της Ημαθίας, ανοίγει νέο μέτωπο με τα μπλόκα. Η χθεσινή συνάντησις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αγρότες στην Θεσσαλονίκη δεν είχε ευχάριστη κατάληξη για τους τελευταίους που παραμένουν εδώ και εβδομάδες στους δρόμους.

Ο υπουργός διεμήνυσε ότι όποιοι επιθυμούν να διαδηλώσουν στην πλατεία Συντάγματος μπορούν να το πράξουν μεταβαίνοντας στην Αθήνα είτε με τα οχήματά τους είτε με λεωφορεία. Εικόνες αντίστοιχες με εκείνες στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Βαρσοβία και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν πρόκειται να δούμε στην Αθήνα. Αυτό προϋποθέτει βεβαίως να μπορέσουν οι αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν τους αγρότες τουλάχιστον έξω από την Αττική. Δεν αποκλείεται να δούμε την «μάχη της… Αλαμάνας» μεταξύ Ματ και αγροτών, καθώς το ραντεβού για την μαζική κάθοδο στην πρωτεύουσα έχει δοθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Στο μπλόκο της Αλαμάνας θα αρχίσουν να συρρέουν από αύριο αγρότες με τα τρακτέρ τους από την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα και την Δευτέρα αναμένεται να βάλουν μπρος τις μηχανές τους και να επιχειρήσουν να δώσουν δυναμικό «παρών» στην Αθήνα. Η τελευταία φορά που αγρότες είχαν κατορθώσει να φθάσουν έξω από το Κοινοβούλιο, μαζί με τρακτέρ, ήταν το 2016, δηλαδή την περίοδο που ακόμη η χώρα ζούσε υπό την Τρόικα και οι μνημονιακές υποχρεώσεις δεν άφηναν περιθώρια για ευνοϊκές ρυθμίσεις στα αγροτικά αιτήματα.

Οι αγρότες είπαν στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι τρακτέρ έφθασαν στον Πύργο του Άιφελ και την Πύλη του Βραδεμβούργου, και δεν προεκλήθη το παραμικρό επεισόδιο. Αυτός όμως τους απήντησε ότι όποιος παρακωλύει την κυκλοφορία, θα συλλαμβάνεται. Οι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να ξανασκεφθεί την στάση που θα τηρήσει, λέγοντας ότι περιμένουν να το ξανασκεφθεί και να παραδειγματισθεί από το τι έπραξαν άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Οι αγρότες γνωρίζουν ότι δεν είναι εφικτό να μεταβούν στην Αθήνα όσοι συμμετέχουν στα μπλόκα κυρίως από την Θράκη και την Μακεδονία. Επομένως το βάρος πέφτει στους αγρότες των όμορων νομών της Αττικής και φυσικά σε εκείνους που δραστηριοποιούνται εντός της Αττικής. Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Τρίτης, και σκοπεύουν να παραμείνουν στο κέντρο των Αθηνών για ένα 24ωρο.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης επιχειρεί να φανεί πιο διαλλακτικός σε σχέση με τον κ. Χρυσοχοΐδη. «Οι αγρότες μας, που βρίσκονται στους δρόμους, θα ήταν χρήσιμο να συνεκτιμήσουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ανοικτός. Τον δρόμο αυτό τον κρατά ορθάνοικτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον αγώνα που κάνουν» είπε στους αγρότες της Κρήτης.

Χθες εσυνεχίσθησαν οι κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων, συγκεντρώσεις σε πόλεις, και έξω από κρατικά κτήρια. Σε περίπτωση που κλιμακωθεί η σύγκρουσις με τους αγρότες, αυτό που θα συμβεί είναι συσπείρωσις των αγροτών ειδικά μετά το ρήγμα που επήλθε στους αγρότες της Θεσσαλίας και της Θράκης. Το μόνο βέβαιον είναι ότι η απαγόρευσις καθόδου στην Αθήνα θα συνοδευθεί από επεισόδια, τα οποία θα πλήξουν την ήδη βεβαρημένη εικόνα της Κυβερνήσεως, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Δεν αποκλείεται ο κ. Χρυσοχοΐδης να επιτρέψει έναν μικρό αριθμό τρακτέρ να φθάσει στο κέντρο της πόλεως ικανοποιώντας εν μέρει το αίτημα των αγροτών και επιτρέποντας στην αστυνομία να έχει τον έλεγχο του συλλαλητηρίου. Οι αγρότες δεν έχουν να χάσουν τίποτε, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν ταλαιπωρήσει τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν θετικά τον αγώνα που δίδουν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την Κυβέρνηση…

Δείτε επίσης: Με αναμμένες μηχανές στα τρακτέρ οι αγρότες – Εντείνουν τις προετοιμασίες για την κάθοδο στην Αθήνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This