Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας με περισσότερες από 30 προσαγωγές

Must Read

Φρούριο θύμιζε σήμερα η Αθήνα με αφορμή την 11 επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί ήταν σε εγρήγορση, drones «σάρωναν» από ψηλά το κέντρο της Αθήνας και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποίησαν το πληροφοριακό τους δίκτυο για να εντοπίσουν διαμερίσματα «καβάτζες» στην περιοχή, που ίσως να παίξουν και τον ρόλο του κρησφύγετου, σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια στους δρόμους γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων.

Μετά την λήξη της πορείας, άγνωστοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ πετώντας μολότοφ στη Μπενάκη και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη, με τους αστυνομικούς ν’ απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Επιπλέον, έκαψαν κάδο στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Ένταση επικράτησε και στην οδό Μαυρομιχάλη, κοντά στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Γρηγορόπουλος, ενώ στη Σολωμού ομάδα αγνώστων πέταξε πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 προσαγωγές.

Η πρώτη πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια, απ’ όπου μαθητές και φοιτητές με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Η συγκέντρωση έληξε χωρίς επεισόδια και έξι ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η πορεία των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Περίπου 4.000 διαδηλωτές, κατευθύνθηκαν από τα Προπύλαια προς τη Βουλή κι από εκεί στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, όπου έχει στηθεί μνημείο στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Συνελήφθη 33χρονος Βέλγος

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη στην περιοχή του Παπάγου ένας 33χρονος Βέλγος, γνωστός στον χώρο των Ευρωπαίων αντιεξουσιαστών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο 33χρονος Βέλγος ήθελε να φτιάξει αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος, τους οποίους θα χρησιμοποιούσε κατά τις σημερινές πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με πανό που έγραφε «Από τον Δεκέμβρη μέχρι τη Χιλή το δίκιο έχουν οι εξεγερμένοι» αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία για τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ένταση των τελευταίων ετών με «βροχή» μολότοφ.

Στην Πάτρα οι διαδηλωτές μετά την ολοκλήρωση της πορείας έκαναν χρήση αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα ένα μπαλκόνι στο κέντρο της πόλης να τυλιχτεί στις φλόγες. Επιπλέον, σημειώθηκαν επεισόδια με αντιεξουσιαστές να πετάνε μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε περίπου 20 προσαγωγές.

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο του Αγρινίου, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν επεισόδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This