Η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών διατήρησε το κύρος του ιδρύματος

Must Read

Ορθότατη ήταν η απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Κολλεγίου, σύμφωνα με την οποία το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα δεν θα προχωρήσει τελικά στην ίδρυση και λειτουργία ενός νέου «παραρτήματος» στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, το λεγόμενο «Ελληνικό».

Η ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αννίκα Παπαντωνίου και ο chairman, board of Trustees Γιώργος Αντωνιάδης, επιβεβαιώνει την απόφαση του ΔΣ να διατηρήσει το κύρος και την ποιότητα του Ιδρύματος, παρά τις «σειρήνες» αλλά και τις πιέσεις που ασκήθηκαν.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου πίεσε την διοίκηση του ιδρύματος, προκειμένου να εγκρίνει την συγκεκριμένη επέκταση. Για την οποία μάλιστα υπήρχε και έτοιμη «δωρεά», καθόλου ανεξάρτητη από τις πολιτικές πιέσεις.

Αλίμονο, όποιος έχει λεφτά και επαφή με το Μαξίμου, να μπορεί να μετατρέπει ένα ίδρυμα τέτοιο κύρους, σε franchise, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται τα εγγόνια του, που κατοικούν στα νότια προάστια. Αν λαμβάνετο αντίθετη απόφαση, δεν θα ήταν απίθανο στο μέλλον να βλέπαμε παράρτημα του Κολλεγίου στο Ντουμπάι η στο Μόντε Κάρλο.

Και βέβαια με μια εξέλιξη που θα θύμιζε την πάλαι ποτέ κραταιά εμπορική επιχείρηση «Σαράφης» και την εξάπλωση της στα Τρίκαλα και στο Παρίσι!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΙ:

«15 Δεκεμβρίου 2022, σε έκτακτη γενική συνέλευση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των Επιτροπών του Κολλεγίου Αθηνών, αποφασίστηκε η υπό ορισμένες προϋποθέσεις ίδρυσης σχολείου στην περιοχή ανάπτυξης του Ελληνικού.

Μετά από ενδελεχή εξέταση των προϋποθέσεων και στάθμιση όλων των παραμέτρων του εγχειρήματος το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο των Επιτροπών, ομόφωνα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ίδρυση του νέου Σχολείου. Ευχαριστούμε τη Lamda Development για τη δυνατότητα να διερευνήσουμε την ίδρυση σχολείου στο Ελληνικό, για την ενδιαφέρουσα προσφορά της και για τον επαγγελματισμό της σε όλες τις συζητήσεις μας.

Η διαδικασία μελέτης και σχεδιασμού υπήρξε διεξοδική και εποικοδομητική με ιδιαίτερη έμφαση στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα που αφορούν τόσο σε ένα νέο σχολείο όσο και στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες του Κολλεγίου. Η νέα αυτή γνώση αποτελεί για το Κολλέγιο πρόσθετο εφόδιο στην πραγμάτωση των στρατηγικών του στόχων στο κατώφλι της ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΟΣ (1925-2025), που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή εκπαιδευτικής καινοτομίας και πρόοδο για το Σχολείο. Με ακλόνητο θεμέλιο της κολεγιακές αρχές και παραδόσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ιδρυτικού του νόμου και υιοθετώντας τις βέλτιστες σύγχρονες διεθνείς εκπαιδευτικές πρακτικές, το Κολλέγιο Αθηνών πορεύεται στην επόμενη σελίδα της ιστορίας του ως διεθνούς κύρους κέντρο εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής αριστείας, πάντα με πίστη στο όραμα των ιδρυτών του».

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This