Αφαιρέθηκε από το ζευγάρι των Ρομά η επιμέλεια του βρέφους, που έτρωγαν τα ποντίκια

Must Read

Έχασε την επιμέλεια των παιδιών του (και του δίχρονου) το ζευγάρι των Ρομά, που άφησε εκτεθειμένο το 3,5 μηνών βρέφος του σε δαγκωματιές ποντικών και όχι μόνο, με αποτέλεσμα το μωρό να μεταφερθεί σε τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πριν από λίγες μέρες.

Το μωρό υπεβλήθη στην πρώτη χειρουργική επέμβαση για την άμεση αντιμετώπιση των τραυμάτων του και η νοσηλεία του αναμένεται να συνεχιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Την Πέμπτη το πρωί, ο 22χρονος πατέρας απολογήθηκε στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, η οποία αποφάσισε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Δείτε επίσης: Kινδυνεύει με σοβαρότατη λοίμωξη το βρέφος που δαγκώθηκε από ποντίκια – Μεταφέρθηκε στο Παίδων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, η Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία, που αντιμετωπίζει ο νεαρός πατέρας, και θα αναμένει, αφενός την εξέλιξη της υγείας του μικρού κοριτσιού και αφετέρου τα πορίσματα των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε το βρέφος, ώστε, αναλόγως να ασκήσει δίωξη, είτε κακουργηματικού είτε πλημμελημματικού χαρακτήρα.

«Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν είναι ολοκληρωμένη, και περαιτέρω στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δικηγόρος του 22χρονου, Νίκος Βουλγαρίδης, και πρόσθεσε ότι η πορεία της υγείας του παιδιού θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο ίδιος ο πατέρας ζήτησε «συγνώμη για ό,τι έγινε» και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το μικρό κοριτσάκι «ήταν ικανοποιητικές»! Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι πως οι συνθήκες στον καταυλισμό των Ρομά, όπου διέμενε το ζεύγος με τα παιδιά του, στο Διδυμότειχο είναι άθλιες.

Όσον αφορά την 16χρονη μητέρα θα δικαστεί, λόγω του ότι είναι ανήλικη, από αρμόδιο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής του νοσοκομείου είχε κάνει λόγο για «εικόνα ακραίας παραμέλησης» που παρουσίαζε το βρέφος, τονίζοντας πως «τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του μωρού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This