Τέμπη: 57 φορές θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου

Must Read

Φόρο τιμής στα 57 αδικοχαμένα θύματα του φρικιαστικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη θα αποτίσουν οι εκκλησίες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι καμπάνες τους θα ηχήσουν πένθιμα ισάριθμες φορές, στις 10 το πρωί αύριο Τετάρτη, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την ανείπωτη τραγωδία.

Ειδικότερα, οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές, μια για κάθε ψυχή που χάθηκε, εις μνήμην των νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η αποδοχή του αιτήματος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η κα Καρυστιανού, με ανάρτησή της ενημέρωσε πως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έκανε  αποδεκτό το αίτημά τους. Ειδικότερα, στην ανάρτησή της μέσω της επίσημης σελίδας του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 στο Facebook, η χαροκαμένη μάνα αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο…

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο.

Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών…

Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων , που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία.

Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία.

Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας… πάντα προς το φως.

Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή.

Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση.

Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This