Η στιγμή που οι καμπάνες στις εκκλησίες χτυπούν πένθιμα 57 φορές

Must Read

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θυμήθηκε σήμερα όλη η Ελλάδα καθώς οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες χτύπησαν πένθιμα 57 φορές, όσα ήταν και τα θύματα της τραγωδίας.




Η συγκεκριμένη πράξη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.




Σε χθεσινό μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα, η κ. Καρυστιανού εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αποδοχή του αιτήματος. «Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση της κ. Καρυστιανού:

«Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο…(σ.σ σήμερα) Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών.




Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία. Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία. Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας… πάντα προς το φως. Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων , να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!».

Δείτε την ανάρτηση:

 

Δείτε επίσης:

Συγκίνησαν μαθητές σχολείων της Εύβοιας με τα μηνύματα για τα Τέμπη

«Αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» – Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα Τέμπη

Στην Βουλή η δικογραφία για τα Τέμπη – Από την Πέμπτη πρόσβαση για τα μέλη της Εξεταστικής

Χιλιάδες στους δρόμους σήμερα για τα Τέμπη – Οι πολίτες δεν ξεχνούν και ζητούν δικαιοσύνη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This