Σε άθλια κατάσταση οι 5 Έλληνες ναυτικοί που είναι «όμηροι» στο Τζιμπουτί! Με προβλήματα υγείας οι δύο

Must Read

Σε μία ιδιαίτερη κατάσταση ομηρίας διάρκειας για περισσότερες από 100 ημέρες έχουν περιέλθει πέντε Έλληνες ναυτικοί στο Τζιμπουτί (από τις 4 Σεπτεμβρίου).

Όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο πλοία στα οποία ήταν πλήρωμα ακινητοποιήθηκαν και κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί για οφειλές του πλοικτήτη.

Μετά από το συμβάν, οι Έλληνες ναυτικοί αφέθηκαν στη μοίρα τους και από τότε διαμένουν στο πλοίο με λιγοστά τρόφιμα, νερό και σωρεία σκουπιδιών.

Δείτε επίσης: Πατέρας ναυτικού που κρατείται όμηρος: «Ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει οι πειρατές»

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, Νίκος Μιχαλινός σε δηλώσεις του στο neakriti.gr:

«Οι δύο από τους πέντε έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας συγκεκριμένα ένας α’ μηχανικός έχει κάνει τετραπλό by pass και θα έπρεπε να απαλλαγεί, ενώ στο άλλο πλοίο υπάρχει ναυτικός με καρκίνο του προστάτη. Από τα τρόφιμα που στέλνει η ασφαλιστική εταιρεία δεν φτάνουν όλα στο πλοίο, καθώς τα κλέβουν. Η κατάσταση στα πλοία είναι πολύ δύσκολη.

Έχει δοθεί βίζα στους Έλληνες ναυτικούς αλλά θα πρέπει να σταλεί από το τοπικό λιμεναρχείο βάρκα, για να τους παραλάβει. Ο λιμενάρχης όμως ανθίσταται καθώς όπως υποστηρίζει αν μείνει το πλοίο χωρίς μηχανικό και ‘’υψηλούς’’ ναυτικούς, υπάρχει κίνδυνος καθώς βρίσκεται στα ανοιχτά».

Να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έχουν αφεθεί ελεύθερα όντας κατώτεροι στην ιεραρχία, κάτι που δεν ίσχυσε φυσικά για τους Έλληνες.

Ως προς τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών, ο κος Μιχαλινός τόνισε:

«Θα μπορούσε να ασκηθεί περισσότερη πίεση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μια άμισθη πρόξενος που βοηθάει όπως μπορεί τους ναυτικούς και έχει ζητήσει να σταλούν διπλωμάτες στο Τζιμπουτί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This