Κακοκαιρία-express από Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στη βόρεια Ελλάδα

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή

Must Read

Μετά το ευχάριστο ηλιόλουστο διάλειμμα του Σαββατοκύριακου, ο καιρός από τη Δευτέρα ξαναχαλάει, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να αναμένεται να υποχωρήσουν στα μέσα της εβδομάδας, για να επανέρθουν, όμως, εκ νέου την Παρασκευή.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από το απόγευμα της Δευτέρας θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα βρέξει το βράδυ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικές καταιγίδες. Επίσης ανέφερε πως θα χιονίσει και στα βουνά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Πιθανώς πρόσκαιρα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στα δυτικά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι νότιοι το απόγευμα 5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης, πάντως, το σύστημα θα βρίσκεται αρκετά ανατολικά και θα επηρεάζει το ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά. Κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Την Παρασκευή θα υπάρξουν ξανά έντονα καιρικά φαινόμενα, με νέες βροχές στη χώρα και με πτώση της θερμοκρασίας. Επίσης θα χιονίσει στα ορεινά στον ηπειρωτικό κορμό.

  • Δείτε τις καιρικές προβλέψεις Γιαννόπουλου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This