Σαρακοστιανό τραπέζι: «Περιμένουμε αυξήσεις λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα»

Τα μεταφορικά εκτοξεύουν τις τιμές

Must Read

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το σαρακοστιανό τραπέζι, την ώρα που η ακρίβεια και οι αυξήσεις στο σούπερ μάρκετ προκαλούν «πονοκέφαλο» στα ελληνικά νοικοκυριά, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση των τιμών.

Σε έρευνα του OPEN σε σούπερ μάρκετ από τις 28 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 2 Μαρτίου αποτυπώνεται το γεγονός ότι οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ανατιμήσεις, μερικές μόλις ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις από 1,29 ευρώ, κοστίζει πλέον 1,70 ευρώ. Αντίστοιχα, ο χυμός πορτοκάλι 1 λίτρο κόστιζε 2,60 ευρώ, ενώ πλέον ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει 3,28 ευρώ. Το ρύζι νυχάκι 500γρ κόστιζε 2,15 ευρώ, ενώ πλέον 2,19 ευρώ. Ομοίως, η εξάδα αυγά είχε αξία στα 3,08 ευρώ, ενώ τώρα έχει η τιμή έχει «σκαρφαλώσει» στα 3,65 ευρώ. Η φέτα συσκευασμένη 400 γρ. κόστιζε 5,65 ευρώ, ενώ πλέον ο καταναλωτής θα πληρώσει 6,85 ευρώ. Τέλος, ο καφές φίλτρου από 5,65 ευρώ, πλέον κοστίζει 7,80 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις σε συνάρτηση με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα εκτοξεύουν το μεταφορικό κόστος, το οποίο συμπαρασύρει τις τιμές των θαλασσινών κατά 10%. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης. «Όλα αυτά τα εμπορεύματα χρησιμοποιούν τη διώρυγα του Σουέζ για να έρθουν στη χώρα μας. Οπότε περιμένουμε κάποιες αυξήσεις λόγω των καθυστερήσεων», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το γεγονός αυτό που δυστυχώς μας ανησυχεί ιδιαιτέρως είναι οι αυξήσεις σε μια περίοδο ακρίβειας. Αυτή την στιγμή αν μπορούσαμε να κοστολογήσουμε αυτές τις εισαγωγές από αυτές τις χώρες θα τις κοστολογούσαμε τουλάχιστον 10% ακριβότερα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This