Έρχεται αγριεμένη η «Διδώ» – Πού θα χτυπήσει και πόσο θα… καθίσει η κακοκαιρία (video)

Must Read

Και το όνομα αυτής… «Διδώ». Έτσι, ονομάζεται η κακοκαιρία που επανέρχεται με άλλο όνομα και θα πλήξει τη χώρα μας από απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Καλλιάνο, ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει αργά σήμερα το βράδυ από τα δυτικά μας και θα προκαλέσει κακοκαιρία η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον δυο ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει από τα δυτικά της Ελλάδας, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και θα επηρεάσουν σήμερα το βράδυ σχεδόν τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων και της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Κακοκαιρία από Τρίτη έως Πέμπτη

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδες άνεμοι αναμένονται σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά την Εύβοια και από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν, ενώ βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-12) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11-12).

Χιόνια στα ορεινά και ισχυροί νοτιάδες

Λόγω της μικρής σχετικά πτώσης της θερμοκρασίας, δεν θα κατέβουν οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Θα χιονίσει όμως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

Οι άνεμοι την Τρίτη θα πνέουν νοτιάδες και ιδιαίτερα ενισχυμένοι στο Αιγαίο με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως, στο βόρειο Αιγαίο, ο άνεμος θα στραφεί και θα πνέει από βόρειες διευθύνσεις και πολύ ενισχυμένος στα 7-8 και πιθανότατα οι ριπές του στα 9 μποφόρ στις βορειότερες περιοχές του Αιγαίου.

Κίνδυνος για πλημμύρες την Τετάρτη στη Θεσσαλία

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη Θεσσαλία για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς την Τετάρτη ο όγκος νερού θα είναι αρκετά μεγάλος στην περιοχή.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την Πέμπτη, αν και περιμένουμε και εκείνη την ημέρα τοπικές βροχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This