Ανυπολόγιστες ζημιές από την κακοκαιρία: «Έχασα 300 ζώα, δεν υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία»

Κραυγή αγωνίας από κτηνοτρόφο στην Πιερία που έχασε μέσα σε ένα βράδυ εκατοντάδες ζώα και αμέτρητες τροφές

Must Read

Εκατοντάδες νεκρά ζώα, σαπισμένες τροφές και πολλά άρρωστα πρόβατα, μέσα στις λάσπες, είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής νεροποντής που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας, την Πιερία.

Ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Ζώβληκας, ο στάβλος του οποίου «χτυπήθηκε» έντονα από την κακοκαιρία, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να σταθεί και πάλι στα πόδια του, καταγγέλλοντας πως η Πολιτεία είναι άφαντη. «Φύγαμε από τον στάβλο στις 21:30 το βράδυ και στις 23:00 γύρισα και βρήκα την πόρτα ανοιχτή και δεν πίστευα αυτό που αντίκρυσα… Το νερό ήταν πάνω από 1,5 μέτρο, περιέγραψε αρχικά, τονίζοντας πως περισσότερα από 300 ζώα του, εντοπίστηκαν νεκρά.

«Βρίσκουμε συνέχεια νεκρά ζώα, ενώ χάθηκαν και ζωοτροφές μεγάλης αξίας. Στο ένα κοπάδι, τα ζώα όλα είναι εισαγωγής και κοστίζει 1.400 ευρώ το καθένα. Πολλά ζώα είναι μέσα στο κρύο και στις λάσπες για πολλές ώρες, θα πάθουν πνευμονία και θα πεθάνουν και αυτά. Πολλά ζώα ήταν σε περίοδο αναπαραγωγής», εξήγησε.

«Τα ακάθαρτα αυλάκια δεν μπόρεσαν να τραβήξουν το νερό»

Ο κ. Ζώβληκας αναφέρθηκε στο 2017, όταν είχε υποστεί ανάλογη ζημία, αλλά τότε είχε χάσει 100 ζώα. «Δεν ξέρω αν έχω την δύναμη να συνεχίσω και να χτίσω πάλι από την αρχή, γιατί δεν υπάρχει και βοήθεια από το Κράτος», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας:

«Τα ακάθαρτα αυλάκια δεν μπόρεσαν να τραβήξουν το νερό της βροχής και το νερό γύρισε στον στάβλο και έπνιξε τα ζώα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This