Έξωση στο Βύρωνα: «Το 2015 το κεφάλαιο ήταν 50.000 και τώρα με τους τόκους έφτασε 240.000»

«Ζητάω να τηρηθεί ο νόμος και να δικαστώ, είμαι στα ευάλωτα νοικοκυριά, με 4500 τον χρόνο», εξηγεί η γυναίκα που χθες απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει

Must Read

Τον δικό της Γολγοθά με τα κόκκινα δάνεια περιέγραψε η γυναίκα, που χθες το μεσημέρι απείλησε ότι θα κάνει «βουτιά» θανάτου, από το μπαλκόνι του σπιτιού της, στον Βύρωνα. Η Αναστασία Αμπελά, που εξέφρασε χθες την επιθυμία να βάλει τέλος στην ζωή της, κατάφερε τελικά να σταματήσει την έξωση από το σπίτι της και νωρίτερα σήμερα το πρωί μίλησε για την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνει.

«Πήρα ένα σπίτι 200.000, μαζί με κάτι επισκευές πήγε 210.000 ευρώ. Τότε, ήμουν παντρεμένη και μαζί με τον σύζυγό μου, δώσαμε τα 70.000 ευρώ από τις οικονομίες μας και πήραμε ένα δάνειο ύψους 130.000 ευρώ», είπε αρχικά η γυναίκα, εξηγώντας πως τα πρώτα χρόνια πληρωνόταν κανονικά η μηνιαία δόση.

«Ωστόσο, το 2015 έκλεισα το γραφείο μου και το δάνειο ήταν σε συναλλαγματικό ελβετικό φράγκο. Μέχρι το 2015 το κεφάλαιο ήταν 50.000 και το καλοκαίρι μαζί με τους τόκους έφτασε 240.000», επεσήμανε η γυναίκα, εξηγώντας πως δεν υπάρχει δικαστική απόφαση:  «Έστειλε η τράπεζα διαταγή πληρωμής και πήρε δικάσιμο το 2030. Προχώρησαν σε κατάσχεση, δικάστηκε για το 2028 και το δάνειο πουλήθηκε στα funds».

Η κ. Αμπελά εξήγησε πως χθες πήγε στο σπίτι της το fund, μαζί με τα σχετικά έγγραφα, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει πως δεν έχει κριθεί δικάσιμη. «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί το ποσό είναι 50.000 και έχω δώσει 170.000, ενώ οι τόκοι είναι 240.000», ξεκαθάρισε.

«Να τηρηθεί ο νόμος, να περάσω δικαστήριο»

Σε ερώτηση γιατί δεν μπήκε στον εξωδικαστικό μηχανισμό, η ίδια απάντησε: «Γιατί έχουμε ένα πατρικό με τις αδερφές μου, μέσα στο οποίο μένει ο πατέρας μου και θα έπρεπε να εκποιηθεί, για να σωθεί η Α‘ κατοικία μου».

Κλείνοντας, η ίδια έκανε σαφές πως το μόνο που ζητάει είναι να τηρηθεί ο νόμος. «Εγώ αυτό που θέλω είναι να τηρηθεί ο νόμος, απαιτώ να περάσω δικαστήριο, να δικαστώ. Είμαι στα ευάλωτα νοικοκυριά, με 4500 τον χρόνο, αλλά επειδή έχω το πατρικό μου, με βάζει με τα τεκμήρια στις 8000 και φεύγω από τα ευάλωτα», κατέληξε η γυναίκα από το Βύρωνα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This