Έλλάδα 2.0: Το 2023 παίχτηκαν σε παράνομο τζόγο περί τα 1,7 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με μελέτη, 1.000.000.000 ευρώ κατευθύνθηκε σε διαδικτυακά παιχνίδια και τα υπόλοιπα 700.000.000 σε επίγεια - «Πρωταθλητές» στα πονταρίσματα αναδεικνύονται τα άτομα ηλικίας 25 έως 54 ετών

Must Read

Στα 1,7 δισ. ευρώ υπολογίζεται ο ετήσιος τζίρος του παράνομου τζόγου μέσα από τα παράνομα δίκτυα, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται οι ανήλικοι που εθίζονται στον τζόγο. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Επιτροπή Παιγνίων, στα παράνομα δίκτυα στρέφονται οι νέοι από 17 ετών και πάνω, οι οποίοι δεν μπορούν να παίξουν στους νόμιμους παρόχους, καθώς ο νόμος προβλέπει τη συμμετοχή στα παίγνια των ατόμων που έχουν ολοκληρώσει 21ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με μελέτη της Kapa Research για λογαριασμό της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, από τα 1,7 δισ. ευρώ που παίχτηκαν το 2023 σε μη αδειοδοτημένο περιβάλλον, το 1 δισ. ευρώ κατευθύνθηκε σε διαδικτυακά παιχνίδια και τα 700.000.000 ευρώ σε επίγεια παιχνίδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 900.000 Ελληνες, δηλαδή σχεδόν 1 στους 10, έχει συμμετάσχει σε παράνομα τυχερά παιχνίδια έστω μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες. Σύμφωνα με την έρευνα, οι παίκτες στο παράνομο δίκτυο τοποθέτησαν ξανά το 47,55% των κερδών τους κατά μέσον όρο, ενώ το μέσο ετήσιο ποσό που δαπανήθηκε ανά παίκτη ανέρχεται στο ποσό των 1.934 ευρώ.

Συγκεκριμένα, 1.194 ευρώ είναι ο ετήσιος μέσος όρος δαπάνης ανά παίκτη στα διαδικτυακά μη αδειοδοτημένα δίκτυα και 738 ευρώ είναι ο ετήσιος μέσος όρος δαπάνης ανά παίκτη στα επίγεια μη αδειοδοτημένα δίκτυα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αίσθηση που έχουν οι παίκτες από τη συμμετοχή τους στο μη αδειοδοτημένο περιβάλλον είναι:

  • το 9,6% ότι βγήκαν κερδισμένοι
  • το 15,6% μάλλον κερδισμένοι
  • το 20,5% ούτε κερδισμένοι ούτε χαμένοι
  • το 25,2% μάλλον χαμένοι
  • το 27,2% χαμένοι

Σε απάντηση για τον τρόπο που ενημερώνονται για τα παράνομα δίκτυα, το 58,57% απάντησε μέσω φίλων και γνωστών, το 40,41% μέσω διαφημίσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το 23,06% μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου», το 22,86% μέσω άμεσης προωθητικής ενέργειας, το 9,59% κατόπιν απευθείας επικοινωνίας με τον παράνομο διοργανωτή, το 3,88% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Αναφορικά με τα κίνητρα που τους οδήγησαν στον παράνομο τζόγο:

  • το 48,37% ανέφερε ότι δεν απαιτεί ταυτοποίηση παίκτη
  • το 45,71% ότι δεν φορολογούνται τα κέρδη
  • πάνω από 41% τονίζει ότι προσφέρουν πιο ελκυστικές αποδόσεις και καλύτερα μπόνους

Το 68,5% που έπαιξαν είναι άνδρες και το υπόλοιπο 31,5% γυναίκες. Σε ό,τι αφορά την ηλικία, «πρωταθλητές» στα παράνομα πονταρίσματα αναδεικνύονται τα άτομα 25 έως 54 ετών, ενώ για πρώτη φορά στην έρευνα εισήχθη η ηλικιακή ομάδα 17-24 ετών, η οποία αντιπροσώπευσε το 10,3% των παικτών στο μη αδειοδοτημένο περιβάλλον. Να σημειωθεί ότι η ηλικιακή ομάδα 17-24 ετών προσανατολίζεται κατά κύριο λόγο στο διαδίκτυο, επιλέγοντας σε μεγάλο βαθμό τον αθλητικό στοιχηματισμό (77,4%), ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια καζίνα μέσω διαδικτύου και τα «φρουτάκια» μέσω διαδικτύου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όσον αφορά τη συχνότητα ανά ηλικιακή ομάδα, στο διαδίκτυο σχεδόν κάθε μέρα παίζει η πλειονότητα σε ηλικίες 17 έως 24, μία ή δύο φορές την εβδομάδα παίζει η πλειονότητα των 23-34, μία δύο φορές τον μήνα παίζουν οι ηλικίες έως 53 ετών και πιο σπάνια όσοι είναι πάνω από 63 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This