Ηχηρό «όχι» των γιατρών στα απογευματινά χειρουργεία: «Χρειάζεται προσωπικό και αίθουσες» απαντούν στον Υπουργό!

Διαφωνούν και με το κόστος των χειρουργείων

Must Read

Ένα ηχηρό «όχι» στα απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται επί πληρωμή λένε οι γιατροί που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Μιλώντας στο Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την αντίθεσή της στο μέτρο και στο γεγονός πως οι ασθενείς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τονίζοντας την ίδια στιγμή την μεγάλη ανάγκη να «τονωθούν» τα νοσηλευτικά ιδρύματα με προσωπικό, εξοπλισμό και χώρους.




Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Ξεκαθαρίσαμε την θέση μας ότι διαφωνούμε με τα απογευματινά χειρουργεία, και οι λόγοι είναι το ωράριο, το προσωπικό, υπάρχουν πρακτικά θέματα. Ο υπουργός μας απάντησε ότι θέλει να μειώσει τα πρωινά τακτικά χειρουργεία. Δεν διαφωνούμε ότι δεν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των πρωινών τακτικών χειρουργείων, αλλά χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού, γιατροί, αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές, αίθουσες, χειρουργεία, τραπέζια χειρουργείων. Ο υπουργός είπε ότι έχουν βγει προκηρύξεις για 1.300 προσλήψεις. Αυτά όμως θέλουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν. Χρειάζονται γρήγορες κινήσεις», είπε αρχικά.

Σχετικά με το κόστος των χειρουργείων ανέφερε:

«Εμάς η εισήγηση μας είναι να μην πληρώνει ο ασθενής. Μας είπε όμως για τα απογευματινά πως, θα αγοράσει το κράτος 50.000 απογευματινά χειρουργεία και δεν θα πληρώσει τίποτα ο ασθενής. Μετά από αυτά τα 50.000 είναι ανάλογα με το κόστος σύμφωνα με αυτό που έχει βγει. Είναι 30% ο ασθενής και 70% ο ΕΟΠΥΥ. Δεν συμφωνούμε στο να πληρώνει ο ασθενής, είναι δημόσια τα νοσοκομεία».




Επίσης, μίλησε για τα ιδιωτικά ιατρεία που μπορούν να έχουν όσοι εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία:

«Εμείς ζητήσαμε όλα να είναι δωρεάν αλλά δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις. Έχουμε 3 ταχύτητες: Τους στρατιωτικούς, τους πανεπιστημιακούς – ου έως τώρα είχαν ιατρεία – και τώρα στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να έχουν ιατρεία. Σημασία έχει να παραμείνουν τα δημόσια νοσοκομεία, δημόσια και τα ιδιωτικά, ιδιωτικά».

Τέλος επανέλαβε πως ιώσεις και λοιμώξεις βρίσκονται σε επικίνδυνη έξαρση αλλά δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Τα 7 νοσοκομεία που ξεκινάνε απογευματινά χειρουργεία την επόμενη βδομάδα

Στο «Παπαγεωργίου» των ελλείψεων το πρώτο απογευματινό χειρουργείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γιατί η κ. Παγώνη δεν ανάφερε κάτι για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, από τις οποίες κινδυνεύουν οι ασθενείς και δη οι φρέσκο-χειρουργημένοι ασθενείς?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This