Τα 7 νοσοκομεία που ξεκινάνε απογευματινά χειρουργεία την επόμενη βδομάδα

Αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ θα εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα

Must Read

Από την επόμενη βδομάδα ξεκινάνε τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, θέμα που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις κυρίως στο ιατρικό προσωπικό.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους με τους Διοικητές από όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μόνο 7-8 μικρά νοσοκομεία δήλωσαν αδυναμία να συμμετάσχουν στον νέο θεσμό και αυτό λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας θα συμμετάσχουν κανονικά στα απογευματινά χειρουργεία, μόλις οργανωθούν.

Ήδη από την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν απογευματινά χειρουργεία σε 7 νοσοκομεία:

  • Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη
  • Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκη
  • ΑΧΕΠΑ
  • Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
  • Νοσοκομείο Καβάλας
  • Γεννηματάς Αθήνα
  • Σωτηρία Αθήνα

Οι πρώτες απογευματινές επεμβάσεις θα είναι μικρές έτσι ώστε να ελεγχθεί πως λειτουργεί το σύστημα και να προλάβουν να οργανωθούν όλα τα νοσοκομεία για να πραγματοποιήσουν και σοβαρότερες επεμβάσεις.

Το κόστος για τους ασθενείς θα ξεκινά από 300 ευρώ και θα φθάνει έως και τα 2000 ευρώ στα πιο σοβαρά χειρουργεία, χωρίς επιπλέον άλλες χρεώσεις.

Οι δε αμοιβές των γιατρών θα ξεκινάνε από τα 55 ευρώ για τους ειδικευόμενους και θα φθάνουν έως και τα 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το σχέδιο με τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ προχωράει ώστε να μειωθούν οι λίστες αναμονής στα δωρεάν πρωινά χειρουργεία.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Όσοι ασθενείς δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι και ένα χρόνο για να κάνουν επέμβαση, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη ώστε να παρακάμψουν τη λίστα αναμονής. Οι υπόλοιποι απλά θα κάνουν τον σταυρό τους…

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η το ΕΣΥ έχει πεθάνει. Πλέον όποιος έχει χρήμα μπορεί να ζήσει όποιος δεν έχει θα τον πάρει ο βαρκάρης του Αχέροντα να τον πάει ατα!!!!!ζ Τα είχε πει όλα προεκλογικά αλλά ο λαός βρίσκεται σε λήθαργο!¡Τώρα πληρώνει το τίμημα που είναι πολύ βαρύ και το πληρώνουμε και εμείς που δεν τον ψηφισαμε!!!!Αν σα αρέσει ψηφιστετον ξανά.!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This