Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστών του «Αγίου Σάββα» οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ

Οι 58 συμβασιούχοι καθαριστές απολύθηκαν και το έργο παραδόθηκε σε εργολαβική εταιρεία

Must Read

Στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων τους, από τον τομέα της καθαριότητας, στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ, με σκοπό την επαναπρόσληψή τους. Οι 58 συμβασιούχοι καθαριστές απολύθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες και το έργο παραδόθηκε σε εργολαβική εταιρεία.

«Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι διορισμένες διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων συνειδητά προωθούν την επέκταση των ιδιωτικών εργολαβικών εταιρειών, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που είχε ψηφισθεί και διατηρηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί είναι ”δεσμευμένες” να υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που ανυπομονούν να επεκτείνουν τη δράση τους στον τομέα της υγείας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείο σε σχετική ανακοίνωσή τους, κάνοντας σαφές πως συμπαραστέκονται στον αγώνα των απολυμένων καθαριστών, που συσπειρωμένοι στην Επιτροπή αγώνα που έχουν συγκροτήσει και με τη στήριξη του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου τους συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο Διήμερο Παναττικής Δράσης, που γίνεται με πρωτοβουλία της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων, με Συγκέντρωση στο Θριάσιο νοσοκομείο την Τετάρτη 20 Μαρτίου και νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στις 21 Μαρτίου.

Οι ίδιοι τονίζουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, πως η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση, με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κερδοφορία στις ιδιωτικές εταιρείες, αγνοώντας τις συνέπειες στην επιβίωση των εργαζομένων. «Αδιαφορούν ακόμη και για το γεγονός ότι η παράδοση υπηρεσιών στις ιδιωτικές εταιρείες επιβαρύνει τους ήδη ανεπαρκέστατους προϋπολογισμούς των δημόσιων νοσοκομείων με πολύ μεγαλύτερα ποσά από ότι θα στοίχιζε η μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων και η πρόσληψη μόνιμου επιπλέον προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών λειτουργίας των υπηρεσιών», τονίζουν οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι επικρατεί κατατρομοκράτηση προς τους καθαριστές, που αγωνίζονται για την επαναπρόσληψη τους.

«Έφτασαν στο σημείο, μετά από σχετική καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου, Εισαγγελία και αστυνομία, με ”κλήση υπόπτου, για παροχή εξηγήσεων” να καλούν την πρόεδρο του ΔΣ του σωματείου των εργαζόμενων, Κ. Πατρικίου, να απολογηθεί, σε προκαταρκτική εξέταση για ”παράνομη βία κατά συρροή και συναυτουργία, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία”, σχετικά με πράξεις που έλαβαν χώρα στις 24 Ιανουαρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο ”Άγιος Σάββας”», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, υποστηρίζουν πως η διοικήτρια του νοσοκομείουάφησε επί σειρά ημερών τον ευαίσθητο χώρο του νοσοκομείου χωρίς την απαιτούμενη καθαριότητα. «Έδειξε περισσό ζήλο για να προχωρήσει στην απαράδεκτη δίωξη της προέδρου του ΔΣ σωματείου για τη συνδικαλιστική της δράση και με φανερό στόχο την τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζομένων», υπογραμμίζουν, ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ”Αγίου Σάββα” και απαιτούν να «παγώσουν» οι διώξεις σε βάρος της προέδρου του ΔΣ σωματείου.

«Στηρίζουμε τον αγώνα για την ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων, την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και τη μετατροπή όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ και του ΕΟΔΥ) σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This