«Με τράβηξαν, με έφτυσαν και εγώ τους πέταξα το παγωτό», λέει το τρανς άτομο που δέχθηκε επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους

Εννέα από τους 21 συλληφθέντες πέρασαν σήμερα το κατώφλι των δικαστηρίων

Must Read

Στην επίθεση που δέχτηκε στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και τα συναισθήματά του μίλησε ένα από τα δύο τρανς άτομα που μπήκαν στο στόχαστρο μιας ομάδας περίπου 300 ατόμων.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Το Πρωινό» του Ant1 είπε πως «φοβήθηκα, αλλά δεν λύγισα, θα βάλω και τους 300 να πληρώσουν».

Περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη είπε:

«Περνάγαμε μπροστά στην πλατεία με φίλη μου και μια ομάδα ατόμων ξεκίνησε να μας χλευάζει και να μας βρίζει. Μετά με προσέγγισαν, με τράβηξαν, με έφτυσαν και εγώ τους πέταξα το παγωτό που είχα αγοράσει. Μέσα σε 10 δεύτερα είχαν γίνει 200-300 τα άτομα, ήταν ξεχωριστές παρέες. Μας ακολούθησαν, μας κυνήγησαν και εμένα με χτύπησαν. Ενώ προσπαθούσα να τους αποφύγω, όσο με πλησίαζαν τόσο προσπαθούσα να καταγράφω πρόσωπα. Ήταν αρκετά δύσκολα, μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, κάποιοι αντέδρασαν, με προστατεύσαν και το μαγαζί μας έβαλε μέσα. Εμείς, όταν μας χτύπησαν, φύγαμε και μας ακολούθησαν. Στο μαγαζί που μπήκαμε τσακώθηκαν και με το προσωπικό».

Δείτε βίντεο:




Σε άλλες δηλώσεις στον ALPHA ανέφερε:

«Εμένα με σκούντηξαν, με έφτυσαν, τους πέταξα παγωτό ως αντίδραση. Μια κοπέλα τους είπε να σταματήσουν και την έσπρωξαν και αυτή. Πήγα στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι έχω μελανιές και κάτι σημάδια. Μου πέταξαν γυάλινες μπίρες και μπουκάλια.

Είπα στη φίλη μου να φύγω και να τρέξουμε, δεν μπόρεσα να το κάνω επειδή είχα τακούνια. 20-30 άτομα ήταν πολύ επιθετικά. Αν δεν είχα καταφέρει να φύγω μπορεί και να μην μιλούσαμε αυτή τη στιγμή. εν ήταν προκλητική η δική μουα συμπεριφορά. Ίσα-ίσα στα πρώτα σφυρίγματα και στο πρώτο φτύσιμο το μόνο που έκανα ήταν να πετάξω το παγωτό μου. Το μόνο που έκανα ήταν να φορέσω τη φούστα και τα τακούνια μου για να πάω να διασκεδάσω σε ένα εναλλακτικό πάρτι όπως αυτοί ντύνονται στα μαύρα σαν κλέφτες».

Δείτε βίντεο:




Η Αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις για το ομοφοβικό επεισόδιο. Ανάμεσά τους ήταν και 12 ανήλικοι οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα και θα δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

Εννέα από τους συλληφθέντες βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια. Προανακριτικά, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τόνισαν πως υπάρχει βίντεο που τους δείχνει να βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά να μην συμμετέχουν στην επίθεση.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Καταδίκη της ομοφοβικής επίθεσης από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης!

Διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε περισσότεροι και είμαστε στο φως» – Το σχόλιο Κασσελάκη για την επίθεση σε τρανς στη Θεσσαλονίκη 

Θεσσαλονίκη: 21 συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση σε τρανς άτομα

Κουκουλοφόροι στην Θεσσαλονίκη επιτέθηκαν στον Κασσελάκη με λοστούς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This