Απόπειρα διάρρηξης με μπουλντόζα στο Καπανδρίτι: Εξετάζεται σύνδεση με την γνωστή σερβική σπείρα «Ροζ Πάνθηρες»!

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ που μετακίνησαν οι δράστες επειδή ήταν μπροστά στο μαγαζί!

Must Read

Την πιθανή σύνδεση των μελών της συμμορίας που διέπραξε μια τουλάχιστον κινηματογραφική απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι καθώς επιστράτευσαν μια…μπουλντόζα με την πολύ καλά οργανωμένη και πολυπλόκαμη σέρβικη σπείρα «Ροζ Πάνθηρες» εξετάζει τις τελευταίες ώρες η Ελληνική Αστυνομία.




Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, η σπείρα έχει κάνει παρόμοιες διαρρήξεις στο παρελθόν στην Αττική. Μεταξύ άλλων, τον Δεκέμβριο του 2022 είχαν αρπάξει όχι ένα και δύο αλλά 23 πανάκριβα ρολόγια από κοσμηματοπωλείο στο Σύνταγμα!

Σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μπουλντόζες έχουν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα σε ληστείες ΑΤΜ στην Κρήτη για ληστείες σε ΑΤΜ, ενώ παρόμοιες ληστείες με αυτοκίνητα που προσπάθησαν να σπάσουν τις βιτρίνες καταστημάτων έχουν συμβεί από μέλη της σερβικής συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες».

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τέσσερις δράστες στη νέα διάρρηξη που επιχειρήθηκε ενώ οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν να βρουν το όχημα που χρησιμοποίησαν για να εξαφανιστούν μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να πάρουν το χρηματοκιβώτιο ή κοσμήματα από το μαγαζί στο Καπανδρίτι. To IX θεωρείται πώς ήταν κλεμμένο και το ήθελαν για να βάλουν το χρηματοκιβώτιο καθώς πάνω του είχε μια βάση. 

Δείτε βίντεο:




Οι μαρτυρίες

Στην ΕΡΤ μίλησε ο ιδιοκτήτης ΙΧ το οποίο οι διαρρήκτες μετακίνησαν επειδή βρισκόταν μπροστά στο μαγαζί και τους εμπόδιζε να κάνουν την…δουλειά τους!

«Όπως βλέπετε έσπασαν το τζάμι το μπροστινό, έλυσαν το χειρόφρενο και το έσπρωξαν με ένα άλλο αμάξι, από ό,τι μου είπαν με τζιπ», ανέφερε.

Και συνέχισε:

«Άκουσα έναν θόρυβο, απλά νόμιζα ότι είναι ο Δήμος που παίρνει τα σκουπίδια, του κάδους που είναι κοντά. Δεν δώσαμε πολλή σημασία. Μας ειδοποίησαν από την αστυνομία ότι έγινε αυτή η ζημιά στο αμάξι μου».

Δείτε τι είπε:




Τι συνέβη

Οι επίδοξοι δράστες έκλεψαν πρώτα μία μπουλντόζα και διένυσαν οκτώ χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσουν στο κοσμηματοπωλείο, στη λεωφόρο Καλάμου, περίπου στις 4 τα ξημερώματα, σήμερα Τετάρτη 13/3.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο οι διαρρήκτες σπρώχνουν ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο μπροστά στην είσοδο του καταστήματος με ένα άλλο όχημα προκειμένου να περάσει η μπουλντόζα! Μετά, οι δράστες έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου προκειμένου να λύσουν το χειρόφρενο, και να κάνουν πιο εύκολη τη μετακίνησή του, ώστε να ανοίξει ο «δρόμος» για τη μπουλντόζα.

Με τη μπουλντόζα ισοπέδωσαν την είσοδο και τις βιτρίνες του καταστήματος, διέλυσαν κοσμήματα και ρολόγια, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αρπάξουν ούτε το χρηματοκιβώτιο, ούτε οτιδήποτε άλλο μέσα από το κοσμηματοπωλείο, καθώς υπήρχε σύστημα ασφαλείας με καπνογόνα που τοὺς απέτρεψε να δράσουν.

 

 

Ακολούθως, οι δράστες παράτησαν τη μπουλντόζα, επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα και διέφυγαν. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα ληστείας για… Όσκαρ σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι!

Κινηματογραφική διάρρηξη στο Καπανδρίτι: Εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο με μπουλντόζα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This