Σαρακοστιανά από… «χρυσό» παρά τις αυτοψίες Σκρέκα!

Ακριβότερη έως 22,2% η λαγάνα

Must Read

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και οι καταναλωτές ετοιμάζονται για το σαρακοστιανό τραπέζι. Ο υπουργός ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας βρέθηκε νωρίτερα στη Βαρβάκειο για να κάνει τη δική του αυτοψία για τις τιμές στα θαλασσινά. Ωστόσο, η ακρίβεια καλά κρατεί παρά την παρουσία του!

Η αντίστροφη μέτρηση για το τραπέζι της Σαρακοστής ξεκίνησε με τις τιμές να έχουν πάρει «φωτιά». Ο υπουργός Ανάπτυξης πάντως μιλά για προσιτές τιμές και μάλιστα ότι κινούνται σε γενικές γραμμές στα περσινά επίπεδα. «Οι άνθρωποι της αγοράς έχουν φροντίσει να έχουν όλα τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Όλη η αγορά σήμερα είναι ένα ‘σαρακοστιανό καλάθι’, με αποτέλεσμα να μπορούν όλοι οι καταναλωτές να προσέλθουν και να αγοράσουν σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Η προσπάθεια της κυβέρνησης για να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός και οι τιμές στα ράφια των καταστημάτων συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

«Ακριβή μου λαγάνα»!

Οι πραγματικές τιμές της λαγάνας στην αγορά δείχνουν ότι είναι:

  • από 5,5% ως 22,2% ακριβότερη η μικρή λαγάνα με 1,90-2,20 ευρώ (αντί των 1,80 ευρώ κατά Σκρέκα)
  • από 5,7% ως 12,5% ακριβότερη η λαγάνα των 750 γρ. με 3,15-3,70 ευρώ (αντί των 2,80-3,50 ευρώ κατά Σκρέκα)

Την ίδια στιγμή, οι τιμές σε αρκετές κατηγορίες τροφίμων που συνθέτουν το τραπέζι της Σαρακοστής, όπως αποτυπώνονται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με πέρσι. «Πρωταθλητής» των ανατιμήσεων ακόμη μία φορά αναδεικνύεται το ελαιόλαδο. Στα ψάρια επίσης καταγράφεται αύξηση 9,7% σε ετήσια βάση και στα αλκοολούχα ποτάάνοδος 5,5%. Τα στοιχεία αυτά «προμηνύουν» πως το συνολικό κόστος για τους καταναλωτές που θα στρώσουν το τραπέζι της Σαρακοστής θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρσι. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από τις επιλογές των προϊόντων που θα κάνουν οι ίδιοι αλλά και πού θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Πώς θα λειτουργήσει η Ιχθυαγορά το τριήμερο

Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στην Ιχθυαγορά της Βαρβακείου, η οποία θα λειτουργήσει το Σάββατο μέχρι τις 19.00, την Κυριακή από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 και από τις 21.00 με συνεχές ωράριο μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This