Η Φρεγάτα «Ύδρα» σε δράση: Βίντεο-ντοκουμέντο ενώ συνοδεύει πλοίο μεταφοράς κοντέινερ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα

Must Read

«Σκιά» πλοίου μεταφοράς κοντέινερ έγινε σήμερα η Φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» (EUNAVFOR ASPIDES) έπλευσε σε κοντινή απόσταση από αυτό, πανέτοιμη να επέμβει, στην περίπτωση που γίνει στόχος επίθεσης από τους Χούθι.

Σε βίντεο που δημοσιεύεται από το επιτελείο της αποστολής, μπορούμε να δούμε τη Φρεγάτα «Ύδρα», η οποία, μετά τον ανεφοδιασμό της στο λιμάνι του Τζιμπουτί, έχει επιστρέψει στη δράση «στενής προστασίας» στον Κόλπο του Άντεν.

  • Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο

Θυμίζουμε πως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου, η Φρεγάτα «Ύδρα», παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs).

Όλα ξεκίνησαν όταν η ελληνική φρεγάτα, ενώ συνόδευε στον Κόλπο του Άντεν εμπορικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, ιταλικών συμφερόντων σημαίας Παναμά, εντόπισε σε μεγάλη απόσταση αρχικά το πρώτο και αμέσως μετά το δεύτερο drone ως δυνητική απειλή. Τα δύο UAVs συνέχισαν να πλησιάζουν και στις 04:50, ώρα Ελλάδας, ο κυβερνήτης έδωσε εντολή και η φρεγάτα άνοιξε πυρ με το πυροβόλο, σύμφωνα με τους Κανόνες Εμπλοκής. Μετά από την εκτόξευση των πυρών, τα εχθρικά drones απομακρύνθηκαν άπραγα…

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This