Τι συζήτησε ο Παπαστεργίου με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους – Τι απάντησε για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου

Οι εξαγγελίες και οι αναφορές

Must Read

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε με εκπροσώπους τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Συν τοις άλλοις υπήρξε παρέμβασή του για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, όπου πήρε θέση.

Αρχικά, η συζήτηση έγινε, όπως σημειώνεται, με πρωτοβουλία του υπουργού για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στα δίκτυα οπτικών ινών, που οι πάροχοι αναπτύσσουν, να γίνει ακόμη καλύτερη η εκμετάλλευση των κουπονιών που σήμερα υπάρχουν και αυτών που έρχονται, καθώς και η διευκόλυνση και πρόσβαση των πολιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκε ως κοινός στόχος, η συνεργασία με τους παρόχους ώστε σύντομα, όπως αναφέρεται από κύκλους του υπουργείου, η Ελλάδα να προσπαθήσει να βελτιώσει την θέση της στους ευρωπαϊκούς δείκτες σταθερής τηλεφωνίας, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιαστικές περιοχές μέσω του προγράμματος Ultra Fast Broadband που έχει ξεκινήσει.

Οι επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες αποτελούν πρωταρχικής σημασίας ζητούμενο, το θέμα είναι πως οι πράξεις απέχουν από τα λόγια. Συμφωνήθηκε να κατατεθούν πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών, ώστε να χαρτογραφηθεί χρονικά και χωρικά η προώθηση της ευρυζωνικότητας. Κάτι που βέβαια αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης για την συνδεσιμότητα της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τα e-mail, o υπουργός, ανέφερε:

«Να ξεκαθαρίσουμε πρώτον ότι κάθε ενασχόληση, εμπλοκή ή διαρροή προσωπικών δεδομένων είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Στην περίπτωσή μας είχαμε κάποια διαρροή. Σε καμία περίπτωση δεν ταυτοποιήθηκε ή πιστοποιήθηκε από κανέναν ότι μπήκε κάποιος στα συστήματα μας τα οποία είναι απολύτως ασφαλή. Κάθε μέρα δημιουργούμε νέες υποδομές και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερες δικλείδες ασφαλείας. Ωστόσο, ο ανθρώπινος παράγοντας πάντα είναι αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Η κυβέρνησή μας σε κανένα σημείο δεν κρύφτηκε. Ήταν αυτή η οποία ανέλαβε μόνη της να διερευνήσει την υπόθεση παράλληλα με την δικαστική έρευνα, να τρέξει και δική της εσωτερική έρευνα. Η κυρία Κεραμέως ήταν αυτή η Υπουργός Εσωτερικών η οποία ζήτησε η υπόθεση να πάει στη δικαιοσύνη και μάλιστα οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίστηκαν το ζήτημα αυτό παραιτήθηκαν μόνοι τους για να διευκολύνουν την όποια περαιτέρω έρευνα».

Και συμπλήρωσε: «Δεν έχει καμία σχέση, να συνδυάσουμε αυτή την αποστολή των email με την επιστολική ψήφο. Δεν έχει καμία σχέση η μία πλατφόρμα με την άλλη, δεν έχει καμία σχέση επίσης που είναι αυτά τα αρχεία αποθηκευμένα. Προφανώς, είναι πολύ πιο διασφαλισμένα. Η επιστολική ψήφος είναι μια διαδικασία η οποία είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία πραγματικά της κυβέρνησης, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι Έλληνες του εξωτερικού με νιώσουν ακόμα περισσότερο Έλληνες συμμετέχοντας στις εκλογές. Οφείλουν να ξέρουν πως τα δεδομένα τους είναι ασφαλή και θα πρέπει την επόμενη μέρα ακόμη περισσότερο, με ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία να τηρήσουμε τα όσα σήμερα υπάρχουν και έχουν ήδη νομοθετηθεί για τα προσωπικά δεδομένα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This