Τρίτη 22/6/2021

Φωταγωγούν σήμερα (χωρίς οικολογική συνείδηση) το φυσικό έλατο στο Σύνταγμα

To δέντρο που στολίστηκε φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, είναι φυσικό έλατο 17 μέτρων που ήρθε από το Καρπενήσι, την γενέτειρα του κ. Μπακογιάννη! Ομολογούμε ότι η κίνηση αυτή μας εξαγρίωσε αφού δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση από τον Δήμαρχο Αθήνας, μετά από τόσους οικολογικούς προβληματισμούς, να στερήσει από την πολύπαθη ελληνική φύση, έστω κι ένα από τα έλατα που απαρτίζουν τον πνεύμονα της Ελλάδας, είτε πρόκειται από δασική έκταση, είτε από ιδιωτικό κτήμα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πληρώνουμε τα πανάκριβα ηλεκτρικά βουλευτικά αυτοκίνητα, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Την οποία προφανώς συναντούμε όποτε την θυμούνται και όποτε τους συμφέρει. 

Το δέντρο στολίστηκε απλά με… γραφικά  χρυσά και κόκκινα αστεράκια, σε ύφος που αντιτίθεται στον «avant garde» στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας λίγο πιο πάνω, αλλά «ταιριάζει» χρωματικά με τα κόκκινα… UFO στην Πανεπιστημίου.

Η φωταγώγηση του δέντρου θα γίνει απόψε, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στις 19:30 με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια, σε μια εκδήλωση που θα τραγουδήσουν Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band. Η ομάδα κρουστών Batala Atenas θα αναλάβει ένα μουσικό μέρος της εκδήλωσης επίσης.

Επιπλέον, το κτίριο της Βουλής θα «ντυθεί» μέσω ενός 3D projection mapping, με έντονα χρώματα και αρχιτεκτονικές μεταλλαγές.

Δείτε επίσης: Ιδού οι χειρότεροι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί για φέτος

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ