Σοβαρή καταγγελία: Ο παιδίατρος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έλαβε γραπτή εντολή να εφημερεύει ως παθολόγος!

«Οι ζωές των ασθενών τίθενται σε κίνδυνο» τονίζει η ΟΕΝΓΕ - Ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία που έκανε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου σχετικά με την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί με τον παιδίατρο που υπηρετεί στο νοσοκομείο της περιοχής.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο συνάδελφός τους ενημερώθηκε με γραπτή εντολή από την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων!

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε την ενέργεια του διοικητή «έκνομη», τονίζοντας ότι αποτελεί αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας με αποτέλεσμα οι ζωές των ασθενών να τίθενται σε κίνδυνο!

Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας ενώ ανέφερε πως θα σταθεί δίπλα στους αγώνες των γιατρών του νοσοκομείου. Τέλος, ζήτησε την στελέχωση του ιδρύματος με το απαραίτητο προσωπικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Αθήνα 21 Μαρτίου 2024
 
Α.Π:13722
  
ΠΡΟΣ:
 
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ
ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ
ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 7ης ΥΠΕ
ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΦΟΡΕΙΣ
ΜΜΕ

Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο.

Η ΟΕΝΓΕ θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου.

Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This