Κυριακή 20/6/2021

Ευρωβαρόμετρο: Ένας στους δύο Έλληνες ζητά από την Κομισιόν να καταπολεμήσει την ανεργία

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι το ζήτημα που θα πρέπει να βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με τους Ευρωπαίους πολίτες, ενώ οι Έλληνες πιστεύουν πως πιο κρίσιμο θέμα είναι η ανεργία στους νέους.

Δείτε επίσης: Φωταγωγούν σήμερα (χωρίς οικολογική συνείδηση) το φυσικό έλατο στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 46% των Ελλήνων πιστεύει πως η καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους και η προσπάθεια για πλήρη απασχόληση θα πρέπει να είναι κύρια προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 38% εστιάζει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.

Στο ερώτημα ποιες αξίες κατά προτεραιότητα θα πρέπει να υπερασπιστεί η Ευρώπη, το 61% των Ελλήνων έχει απαντήσει την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων παγκοσμίως, ενώ ακολουθεί, η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 58%, ενώ τρίτη κατατάσσουν την ελευθερία του λόγου με 41%.

Σοβαρότερο περιβαλλοντικό θέμα το 59% των Ελλήνων και αντίστοιχα το 52% των Ευρωπαίων θεωρούν την κλιματική αλλαγή, ενώ ακολουθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση με 47% από την πλευρά των Ελλήνων και 35% από τους Ευρωπαίους.

Μεταξύ άλλων τίθεται το ερώτημα, πως θα χαρακτήριζαν την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 47% να πιστεύει πως είναι κάτι καλό, ενώ το 40% απάντησε πως δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό.

Σε ερώτημα που τέθηκε από το Ευρωβαρόμετρο αν η γνώμη της εκάστοτε χώρας μετράει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 60% των Ευρωπαίων απάντησε ναι, ενώ μόλις το 28% των Ελλήνων απάντησε θετικά, με το 68% να απαντάει αρνητικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ