Ευρωβαρόμετρο: Ένας στους δύο Έλληνες ζητά από την Κομισιόν να καταπολεμήσει την ανεργία

Must Read

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι το ζήτημα που θα πρέπει να βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με τους Ευρωπαίους πολίτες, ενώ οι Έλληνες πιστεύουν πως πιο κρίσιμο θέμα είναι η ανεργία στους νέους.

Δείτε επίσης: Φωταγωγούν σήμερα (χωρίς οικολογική συνείδηση) το φυσικό έλατο στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 46% των Ελλήνων πιστεύει πως η καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους και η προσπάθεια για πλήρη απασχόληση θα πρέπει να είναι κύρια προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 38% εστιάζει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.

Στο ερώτημα ποιες αξίες κατά προτεραιότητα θα πρέπει να υπερασπιστεί η Ευρώπη, το 61% των Ελλήνων έχει απαντήσει την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων παγκοσμίως, ενώ ακολουθεί, η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 58%, ενώ τρίτη κατατάσσουν την ελευθερία του λόγου με 41%.

Σοβαρότερο περιβαλλοντικό θέμα το 59% των Ελλήνων και αντίστοιχα το 52% των Ευρωπαίων θεωρούν την κλιματική αλλαγή, ενώ ακολουθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση με 47% από την πλευρά των Ελλήνων και 35% από τους Ευρωπαίους.

Μεταξύ άλλων τίθεται το ερώτημα, πως θα χαρακτήριζαν την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 47% να πιστεύει πως είναι κάτι καλό, ενώ το 40% απάντησε πως δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό.

Σε ερώτημα που τέθηκε από το Ευρωβαρόμετρο αν η γνώμη της εκάστοτε χώρας μετράει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 60% των Ευρωπαίων απάντησε ναι, ενώ μόλις το 28% των Ελλήνων απάντησε θετικά, με το 68% να απαντάει αρνητικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This