Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τον σεισμό των 4.7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα

Οι ειδικοί συνεχίζουν να ερευνούν το φαινόμενο

Must Read

Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει σχετικά με τον ισχυρό σεισμό των 4.7 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» νωρίτερα σήμερα το πρωί την Κέρκυρα, λένε οι σεισμολόγοι.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τονίζοντας πως «η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς».




Συγκεκριμένα, ο κ. Τσελέντης έγραψε:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

«ούτε προεκλογικό αγώνα να κάνω δε με αφήνει ο Εγκέλαδος, ενοχλήθηκε ακόμα και αυτός …»

Στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα, στις 07:20 ώρα Ελλάδος, καταγράψαμε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 428 χλμ. ΔΒΔ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 31 χλμ. ΝΝΔ των Οθωνών.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 39.5920 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 19.2325 Ανατολικά
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΥΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ. Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ!»

Δείτε την ανάρτηση:

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνάδελφός του, Αθανάσιος Γκανάς ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

«Έχουμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς. Είναι στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μια ακολουθία η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες. Έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς και σήμερα το πρωί έγινε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετά ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ. Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία. Αλλά ωστόσο, επειδή είναι μια περιοχή που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί», ανέφερε.

Σχετικά με το αν ο σεισμός ήταν ο κύριος απάντησε:

«Δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Μπορεί ίσως να ακολουθήσει. Τώρα, επειδή το 4,7 είναι στο όριο ασθενούς – ισχυρής δόνησης, θα δούμε. Θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη. Είναι μια περιοχή, δεν την ξέρουμε καλά γιατί είναι στο μέσο του βορείου Ιονίου μεταξύ Ελλάδος – Ιταλίας και δεν έχουμε πολλούς σεισμούς, οπότε θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη να δούμε πώς θα πάει».




Δείτε τις δηλώσεις και του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This