Καταθέτει για δεύτερη ημέρα ο Μάνος Δασκαλάκης: «Συνδέω πλέον τους θανάτους των παιδιών μας με τους χωρισμούς!»

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ζήτησε η δικηγόρος του

Must Read

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, πρώην συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου, συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

 




Δύο δίκες για την Πισπιρίγκου 

Η δίκη συνεχίζεται χωρίς την παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία βρίσκεται σε διπλανή αίθουσα όπου αγορεύει ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας, για την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας. Αναφορικά με τη δίκη που γίνεται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται με ερωτήσεις που τού υποβάλλονται από την πρόεδρο του Δικαστηρίου και επικεντρώνονται στην ημέρα του θανάτου του έξι μηνών βρέφους, της Ίριδας. Στην έναρξη της διαδικασίας με αφορμή το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και την κατηγορούμενη, η δικηγόρος του ζήτησε στην έναρξη της διαδικασίας τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Η νομική παραστάτης του Μάνου Δασκαλάκη, που στηρίζει την κατηγορία, έκανε λόγο για «αήθη επίθεση» σε βάρος του εντολέα της από την κατηγορούμενη, η οποία με την έναρξη της διαδικασίας ήταν απούσα. Η δικηγόρος του κ. Δασκαλάκη σημείωσε ότι το επεισόδιο δεν εξελίχθηκε άσχημα, επειδή οι αστυνομικοί, που τή συνόδευαν, «τη σταμάτησαν να μη χυμήξει».

«Είχε εμμονική ζήλια μαζί μου»

Εισαγγελέας: Αναφερθήκατε σε εμμονική ζήλια. Πώς εκδηλωνόταν;

Μάρτυρας: Έβγαινα με φίλους και μετά έκανε 500 ερωτήσεις, έκανε μούτρα, με ανάγκαζε να μην ξαναβγώ. Έβλεπε το κινητό μου… Πλέον μιλώ για εμμονική ζήλια, γιατί έμαθα πολλά πράγματα. Έφυγε το παιδί από τη ζωή και αυτή έψαχνε τι έκανα εγώ. Ήταν παρορμητική και πάντα ήθελε να επικρατεί το δικό της… Το παιδί ήταν στο νοσοκομείο και εκείνη ζητούσε να την ξεμπλοκάρω από το fb, για να κάνει ανάρτηση. Αυτό ήταν στο μυαλό της…

Πρόεδρος: Αναφερθήκατε στην κατάθεσή σας στο χωρισμό σας με την κατηγορούμενη και σε καβγά σας. Είχατε πει ότι έφυγε και πήγε σε ξενοδοχείο. Συνδέετε αυτά τα γεγονότα με τους θανάτους;

Δασκαλάκης: Πλέον ναι…..

Ο μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για το πολυσυζητημένο πανάκι, που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας και φέρεται να συνδέεται με τον θάνατό της. «Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας ήταν πολλά άτομα στο σπίτι. Δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς το Μάνο» υποστήριξε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πρόεδρος: Είπατε μια ημέρα πριν το θάνατο της Ίριδας δεν μιλήσατε με την κατηγορούμενη αλλά φαίνεται να έχετε μιλήσει 51 δευτερόλεπτα και μετά έγινε κλήση στο 166. Τι είπατε στο τηλεφώνημα; Ενημερωθήκατε για το παιδί.

Μάρτυρας: Όχι δεν μου είπε κάτι. Υπήρχε ένταση σίγουρα. Ήταν εκείνες οι ημέρες που ήταν το κλίμα έντονο.

Εισαγγελέας: Το περίφημο πανάκι γιατί το δίνατε στο παιδί; Επειδή είπατε αρχικά ότι το δίνατε για να παίζει και δεν το απλώνατε.

Μάρτυρας: Αρχικά για να παίζει, ήταν το παιχνίδι του.

Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής Τσιώλα στην πρώτη της κατάθεση λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι μπορεί να είναι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, επειδή το πανάκι ήταν κάτω από το κεφάλι, άρα το δίνατε για να παίζει ή το βάζετε δίπλα;

Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Εύλογο το ερώτημα; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν;

Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φωτάκι, αλλά ήταν κλειστά τα παντζούρια και ήταν σκοτεινά.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This