Σ. Βοργιάς στη “Δίκη”: «Θα επιχειρήσουν να συγκαλύψουν την υπόθεση του πορίσματος Βουρλιώτη»

Οι αναφορές Τζώρτζογλου και Γρηγορίου

Must Read

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς και μίλησε για το θέμα του VAR και της εκπαίδευσης των Ελλήνων διαιτητών στην πενταετία που αυτό βρίσκεται στα γήπεδα της Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βοργιάς:

Για το ποιος πρέπει να πληρώσει το VAR: «Πιστεύω ότι το VAR πρέπει να πληρωθεί από τις ΠΑΕ. Αν οι ΠΑΕ κόψουν έναν ποδοσφαιριστή από το ρόστερ τους, όλες μαζί πληρώνουν το VAR. Αν το πληρώσει η νέα κυβέρνηση όπως η προηγούμενη, είναι σαν να το πληρώνουμε εμείς. Εμείς γιατί να πληρώσουμε για κάτι που δεν μας ενδιαφέρει; Θα το πληρώσουν οι ΠΑΕ. Οι πέντε πρώτοι παίρνουν πολλά χρήματα, παίζουν στην Ευρώπη, να πληρώσουν αναλογικά οι ΠΑΕ. Να μου λέγατε η πολιτεία να πληρώσει στη δεύτερη κατηγορία θα συμφωνούσα. Στην πρώτη, όχι. Στην δεύτερη, που κι εκεί γίνεται το… έλα να δεις, πρέπει να μπει το VAR και να βοηθήσει. Θα μου πείτε βοηθάει και στην πρώτη; Είμαστε εκπαιδευμένοι; Δυστυχώς, όχι».

Γιατί οι Έλληνες διαιτητές να είναι ανεκπαίδευτοι στο VAR: «Γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Την ίδια φάση οι διαιτητές και οι διαιτητές VAR τη δίνουν διαφορετικά. Τι σημαίνει αυτό; Βολεύονται όλοι. Είναι ανάλογα την ομάδα. Αν η ΕΠΟ ελέγχεται, δεν καταλαβαίνουμε ότι αναλόγως το παιχνίδι θα είναι ανάλογα και τα σφυρίγματα. Δεν καταλαβαίνουμε όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και το υπηρετήσαμε σε διεθνές επίπεδο ότι εδώ εάν δεν παίξεις υπέρ κάποιου θα φύγεις;».

Για το περιστατικό της εισβολής του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Χίο: «Δυστυχώς, δεν είναι καταστάσεις αυτές. Δεν έχει καμία δουλειά ο γιατρός του αγώνα, επιστήμονας, πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου και της ΕΠΟ, να μπαίνει μέσα και να απωθεί τον διαιτητή και ποδοσφαιριστές. Εάν τον απωθούσε ένας ποδοσφαιριστής και έπεφτε κάτω, δεν θα ξανασηκωνόταν. Είναι φοβερό αυτό που είδαμε, για ποια ανάπτυξη μιλάμε, για ποιο VAR, για ποια ΕΠΟ; Είναι ντροπή, είναι εικόνες που αμαυρώνουν το ποδόσφαιρο. Καλύτερα να μην τις δείχνουμε. Παραδέχομαι το μπάσκετ που όλα αυτά τα προστατεύει, δεν τα δείχνει. Είναι λυπηρό. Δεν είναι αρμοδιότητά του, είναι γιατρός. Μπαίνει αν χτυπήσει κάποιος και αν τον καλέσει ο διαιτητής. Αυτός θα δει την κατάσταση του ποδοσφαιριστή και θα καλέσει τον γιατρό».

Για την αποκάλυψη της εκπομπής για το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη ότι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες ξέπλυναν 1 δισ. ευρώ μέσω παράνομου στοιχηματισμού: «Επειδή πρόσφατα άλλαξε ο διευθυντής της της Οικονομικής Αστυνομίας που ήταν εκεί πάνω 10 χρόνια, τον είχα επισκεφτεί δύο φορές και ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε ότι η θέση είναι κυβερνητική, δεν μπορώ να κάνω ότι πρέπει. Κατήγγειλα μια υπόθεση εκατομμυρίων στον δήμο Γλυφάδας και είναι στο κάτω συρτάρι. Τώρα ετοιμάζω την τρίτη επιστολή, θα πάω και στον κ. Βουρλιώτη. Πιστεύω ότι έχει εντολή να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Τώρα θα επισκεφτώ τον νέο διευθυντή για να δω πόσα χρόνια πρέπει να την κρατήσει. Τη μία φορά δεν έστειλε εμπειρογνώμονες, την άλλη έστειλε αλλά δεν πήγανε. Αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και σε αυτήν την υπόθεση, εδώ υπάρχει συγκάλυψη στη δική μου υπόθεση. Αφού συγκαλύπτονται τα εκατομμύρια, δε θα συγκαλυφθεί το 1 δις ευρώ;».

 

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου και μίλησε για την Εθνική ομάδα και το θέμα με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τζώρτζογλου:

Για τις επισκέψεις της Εθνικής στην Κρήτη: «Πράγματι ο κόσμος της Κρήτης δείχνει μια αγάπη στην Εθνική ομάδα η οποία όσες φορές είχε την τύχη να έρθει στο Παγκρήτιο, το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Ακόμα και σε ένα παιχνίδι παλαιμάχων με την Ίντερ είχαμε ένα Παγκρήτιο με 25.000 κόσμο. Όμως, δυστυχώς, η αγάπη που δείχνει ο κόσμος της Κρήτης δεν είναι ανάλογη ούτε από την πολιτεία ούτε και από την ΕΠΟ. Είμαι περήφανος αλλά αυτό που έπρεπε να κάνει η πολιτεία εγώ το έκανα ως ιδιοκτήτης του Εργοτέλη επί 17 χρόνια. Έφτιαξα κάποιες εγκαταστάσεις και το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και σήμερα η Εθνική έχει 4 παιδιά από αυτές τις εγκαταστάσεις, αυτό το πρότυπο αθλητικό κέντρο του Εργοτέλη έβγαλε τον Κούτρη, τον Καρέλη, τον Μπουχαλάκη, τον Σάλιακα. Είναι παιδιά που αν δεν ήταν αυτές οι υποδομές από τον Εργοτέλη, δε θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Όμως ούτε από την πολιτεία υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο από αυτήν την ΕΠΟ. Μια ΕΠΟ ανεπαρκής, εθελόδουλη, που κοιτάζει άλλα πράγματα, δεν έχει ούτε όραμα για να δει αυτό ακριβώς το πράγμα. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι το πώς θα διατηρηθεί στην εξουσία».

Για το ότι ο κ. Μπαλτάκος ενδιαφέρεται για την ανάληψη της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ λόγω ηλικιακού περιορισμού: «Περιορίζεται δηλαδή το ενδιαφέρον του ο κ. Μπαλτάκος, ο κ. Φιλιππούσης και άλλοι ακόμα αποκλειστικά στη διατήρηση της, ακρωτηριασμένης για μένα, εξουσίας. Άτομα που είναι στην ΕΠΟ με απευθείας ανάθεση. Γίνονται εκλογές κατά την άποψή σας όταν ψηφίζουν 55-60 άνθρωποι οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι χειραγωγημένοι; Διότι είναι πρόεδροι επειδή κάποιος φρόντισε να είναι πρόεδροι άρα λοιπόν έχουν υπογράψει ένα «γραμμάτιο». Αυτοί οι άνθρωποι είναι με απευθείας ανάθεση, τα προσόντα που θα έπρεπε να έχουν ο πρόεδρος και ο εκτελεστικός διευθυντής δεν είναι το μεράκι, η γνώση, η επιστημονική κατάρτιση, είναι να πάσχουν από οσφυοκαμψία. Αυτή είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Όταν σκύβεις, είναι βασικό προσόν να επιλεγείς. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, και το έχει πει ήδη ο κ. Μπαλτάκος, η ο κ. Φιλιππούσης που ήταν ένας δημοσιογράφος και όχι στο ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η κατάσταση στην ΕΠΟ άρα δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από αυτούς τους ανθρώπους. Και δεν έχω και καμία ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει αν και είμαι από τη φύση μου αισιόδοξο άτομο. Όταν συνεχίζουν αυτοί που διοικούν και έχουν την ευθύνη του ελληνικού ποδοσφαίρου να εκλέγονται με απευθείας ανάθεση από 60-70 άτομα, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Για τις περικοπές στη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από το κράτος που πιθανόν να τα δώσει στο VAR: «Ακριβώς. Και εκεί όμως υπάρχει μία αδικία. Δηλαδή το ερασιτεχνικό σωματείο για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια πήρε 1700 ευρώ, μόνο όμως αν είχε τις προϋποθέσεις που ο κ. Αυγενάκης ζητούσε με έναν βίαιο τρόπο από τα σωματεία να του πάνε 20 χαρτιά. Προκειμένου όμως ο ερασιτέχνης παράγοντας, γιατί δεν είναι όλοι ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ολυμπιακός, σε αυτά τα σωματεία στα χωριά ο πρόεδρος είναι και ποδοσφαιριστής, είναι και ο ψάλτης του χωριού. Αυτός ο άνθρωπος που έχει ένα σωματείο και κρατάει 30-40 παιδιά στο γήπεδο, όταν του πεις «φέρε μου αυτά τα χαρτιά» θα πρέπει να πληρώσει λογιστή, δικηγόρο. Φέτος έχουμε το εξής παράδοξο να βλέπουμε ότι στις ΠΑΕ ο κ. Βρούτσης έδωσε τα ίδια χρήματα με πέρσι, δηλαδή 1,5 εκατ. ευρώ, χρήματα από τη φορολογία του στοιχήματος που μπαίνουν σε έναν κουμπαρά και τα μοιράζει στο επαγγελματικό και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ στα ερασιτεχνικά σωματεία μείωσε το ποσό κατά 40%».

Για το περιστατικό της εισβολής του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Χίο: «Απορώ γιατί θεωρώ τον κ. Σαρρή, παρά το ότι δεν τα πήγε καλά στην ΕΠΟ, έναν αξιόλογο άνθρωπο και επιστήμονα. Απορώ πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρω αν προηγήθηκε κάτι εις βάρος του για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Όμως, όπως κι αν έχει, αυτή η ενέργειά του δεν τον τιμάει και σίγουρα είναι ένα τεράστιο λάθος. Δεν δικαιολογείται με τίποτε».

Αν η ΕΠΟ του ζητά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ενώ η ίδια του χρωστά ένα πολύ μεγαλύτερο: «Είναι αλήθεια. Και γι αυτό η ΕΠΣ Ηρακλείου με εξώδικο που έστειλε στην ΕΠΟ της ζήτησε να αποδώσει αυτά τα χρήματα. Είναι 18 Ενώσεις. Το παράδοξο είναι ότι η ΕΠΟ εισπράττει εδώ και χρόνια κάποια χρήματα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το 3% των χρημάτων από τους αγώνες της Super League 1 και της Super League 2, και η ΕΠΟ τα βάζει στο ταμείο της με την υποχρέωση να τα αποδώσει στις Ενώσεις. Μαζεύτηκαν 5 εκατ. ευρώ τα οποία η ΕΠΟ για άγνωστους λόγους δεν τα έδινε στις Ενώσεις. Με μια δική μου παρέμβαση στη γενική συνέλευση του 2022, ο κ. Φιλιππούσης μου είπε – είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά – ότι τα χρήματα αυτά για κάποιους λόγους, περιμέναμε τον νέο πρόεδρο, θα τα αποδώσουν. Ήταν παραμονές που ανέλαβε ο κ. Μπαλτάκος. Επίσης σε έλεγχο που έγινε από τους ορκωτούς λογιστές, αυτοί διέταξαν την ΕΠΟ να αποδώσει αυτά τα χρήματα. Η ΕΠΟ όχι απλά δεν τα αποδίδει, μάλλον απέδωσε ένα μικρό ποσό, αλλά σταμάτησε να επιχορηγεί και τις Ενώσεις τα τελευταία χρόνια. Στην ΕΠΣ Ηρακλείου χρωστάει 300.000 ευρώ. Ακούστε κάτι σοβαρό. Το 2009 επειδή η ΕΠΟ χρωστάει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στις Ενώσεις, ο κ. Πιλάβιος στη γενική συνέλευση εκείνου του έτους μας ζήτησε να χαρίσουμε εκείνα τα χρήματα στην ΕΠΟ. Η ΕΠΣ Ηρακλείου έδωσε 300.000 ευρώ, η ΕΠΣ Μακεδονίας 700.000 ευρώ, η ΕΠΣ Αθηνών άλλες 700.000 ευρώ. Σβήστηκαν. Μας παίρνει η ΕΠΟ αυτά τα χρήματα και έρχεται και λέει να υπογράψουμε ότι της χρωστάμε ενώ μας χρωστάει αυτή 5 εκατ. ευρώ γιατί αν δεν υπογράψουμε δε θα μας δίνει χρήματα».

Για την αποκάλυψη της εκπομπής για το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη ότι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες ξέπλυναν 1 δισ. ευρώ μέσω παράνομου στοιχηματισμού: «Επειδή το διακύβευμα είναι 1 δις. ευρώ, η εμπειρία μου από όλες αυτές τις ιστορίες με παράνομο στοιχηματισμό, με το Koriopolis και άλλα, επειδή δεν είδαμε αποτέλεσμα με κάνει να είμαι αν όχι τελείως απαισιόδοξος, συγκρατημένα αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά θα γίνει κάτι».

 

Ακόμη, στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Μιχάλης Γρηγορίου και μίλησε για τον τελικό της Εθνικής κόντρα στη Γεωργία για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γρηγορίου:

Για τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής με τη Γεωργία και αν παίζει ρόλο η διαφορά στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων: «Προφανώς και η διαφορά εμπειρίας και ποιότητας παίζει σημαντικό ρόλο. Αλλά μην παραγνωρίζουμε ότι η Γεωργία θα παίξει μπροστά στο κοινό της το οποίο περιμένει το συγκεκριμένο παιχνίδι πάρα πολλά χρόνια, έχουν κι αυτοί μια ευκαιρία να βρεθούν στη γιορτή του ποδοσφαίρου, στο Euro 2024. Διαθέτουν και αυτοί ποδοσφαιριστές που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, με πιο τρανό παράδειγμα τον Κβαρατσκέλια. Άλλωστε μόνο τρεις αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γεωργίας, οι υπόλοιποι είναι σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες. Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά οι δικοί μας ποδοσφαιριστές έχουν την εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια και τη θέληση γιατί μετά από τόσα χρόνια το να τους παρουσιαστεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια τέτοια γιορτή όπως το Euro, ενδεχομένως για κάποιους να μην τους δοθεί ξανά. Άρα θα δώσω ένα ελαφρύ προβάδισμα σε εμάς. Βέβαια, καμία σχέση η ομάδα του Καζακστάν με τη Γεωργία που θα αντιμετωπίσει αύριο η Εθνική. Λέω ελαφρύ γιατί το ισοσκελίζει η έδρα και ο κόσμος. Θα ήταν καλύτερο για εμάς να αγωνιστούμε στην Ελλάδα αλλά η διαφορά που μπορούν να κάνουν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο ίσως να κρίνει και το ματς στις λεπτομέρειες που θέλουμε να γείρουν υπέρ μας».

Αν γινόταν και στον Πογέτ αντίστοιχη κίνηση με τον Σάντος που υπέγραψε νέο συμβόλαιο πριν από κρίσιμο αγώνα της Εθνικής: «Προφανώς για τον κ. Πογέτ θα ήταν κάτι εξαιρετικό όπως και για μια μερίδα ποδοσφαιριστών το ότι ο προπονητής μπορεί να είναι τα επόμενα χρόνια μαζί τους. Άρα αυτό το δέσιμο που φαίνεται ότι υπάρχει και να κάνει τους ποδοσφαιριστές να αισθανθούν αρκετά καλά πόσο μάλλον τον ίδιο τον προπονητή που θα του δείξει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ότι θέλουν να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει και είμαστε ένα βήμα από το όνειρο και για τον ίδιο. Άρα θα ήταν κάτι που θα βοηθούσε ψυχολογικά και τον προπονητή και το επιτελείο του αλλά και τους παίκτες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι ότι ξέροντας ότι πάμε σε αυτό το ματς ως ένα γκρουπ και θα ηγηθούμε της προσπάθειας στο Euro 2024 το καλοκαίρι, είναι κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο σε όλο τον οργανισμό που λέγεται Εθνική ομάδα».

Για το ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει το δικό της προπονητικό κέντρο: «Τα προβλήματα σε εθνικό επίπεδο είναι τόσο μεγάλα και σοβαρά που εμένα προσωπικά με κάνουν και ντρέπομαι. Το ίδιο γίνεται πάνω κάτω και σε συλλογικό επίπεδο. Όταν έχουμε κατακτήσει το Euro το 2004, όταν έχουμε πάει σε Μουντιάλ, και δεν μπορούμε να έχουμε ένα προπονητικό κέντρο, να μην μπορεί να το κάνει η ΕΠΟ, τι να συζητάμε. Είναι χρόνιο το πρόβλημα, δεν είναι τωρινό. Κάποια στιγμή, ανεξαρτήτως ποια είναι η διοίκηση της ΕΠΟ, δεν πρέπει να βάλουμε το εθνόσημο, τη φανέλα και αυτούς που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη ή σε όλη τη Γη; Εννοείται ότι οι ποδοσφαιριστές αποκτούν μεγάλη υπεραξία πηγαίνοντας στο Euro και ότι και τον Πογέτ τον ενδιαφέρει να προκριθεί η ομάδα, έχει και για αυτόν την υπεραξία και το επίτευγμα στο βιογραφικό του. Γιατί για παράδειγμα, όποια κι αν είναι η διοίκηση της ΕΠΟ αφού έρχονται και εκλογές και ίσως να θέλει να κάνει τη δική της επιλογή, είναι σαν μια μικρομεσαία ομάδα να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και να πάει εκεί με άλλον προπονητή από αυτόν που την έφερε εκεί. Δεν είναι μόνο η υπεραξία και το βιογραφικό, θέλει να το ζήσει κι ο Πογέτ όπως και οι ποδοσφαιριστές μας. Είναι θέμα ποδοσφαιρικής λογικής».

Αν είναι άπιαστο όνειρο ένα ανάλογο έπος με το Euro 2004: «Και όταν είχε συμβεί αυτό ήταν ένα άπιαστο όνειρο για πολλούς. Με βάση την εξέλιξη του ποδοσφαίρου και τα πράγματα που χρειάζεται να κάνουμε για να πάμε μπροστά, εν μέρει είναι ένα άπιαστο όνειρο για να επαναληφθεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναληφθεί κάτι όπως το 2004. Αν η δική μας η γενιά μπορέσει να το ξαναζήσει, μακάρι, ζούμε για να το ξαναδούμε».

Αν η ενδεκάδα που κερδίζει αλλάζει η παραμένει πάντα ίδια: «Αλλάζει. Γιατί είναι βάσει ανάλυσης του αντιπάλου, ανάλογα του πού παίζεις, πώς θέλεις να εξελιχθεί το παιχνίδι που παίζεις, πού θέλεις να το πας. Άρα επιλέγεις τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του εκάστοτε παιχνιδιού. Άρα προφανώς αλλάζει. Και οι δύο ομάδες είναι με τριάδα στην άμυνα, 3-4-3, 3-5-2. Εννοείται ότι είναι πιο δύσκολο το ματς κόντρα στη Γεωργία, είναι εκτός έδρας και μπορεί να χρειαστεί να κατέβουμε με περισσότερη ασφάλεια στα νώτα μας. Δηλαδή τριάδα στα χαφ με Κουρμπέλη, Μπακασέτα και Μάνταλο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει απέναντι στη Γεωργία εκτός έδρας και αν θα πρέπει να πάμε το ματς μέχρι ένα σημείο ή να ξεκινήσουμε από την αρχή για να πάμε για τη νίκη. Αυτά είναι αποφάσεις του προπονητή και εμείς όλοι είμαστε μετά Χριστόν προφήτες. Απομένει να δούμε τις επιλογές του και τι θέλει να κάνει. Ο κάθε προπονητής έχει διαφορετικό σκεπτικό».

Αν θα περιμένουμε τη Γεωργία στην άμυνα ή θα μπούμε δυνατά όπως με το Καζακστάν: «Είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες και συνθήκες. Εννοείται ότι θα ήθελα να έχουμε την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο του παιχνιδιού, εγώ θα αποφάσιζα να πιέσουμε και πιο ψηλά. Όλα αυτά, όμως, εγκυμονούν κινδύνους γιατί είναι τελικός και ιδιαίτερα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι αν προηγηθεί ο αντίπαλος μπροστά στο κοινό του δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όπως θα ήταν σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με διαφορετικό αντίπαλο. Και δεν παίρνω ως μέτρο σύγκρισης το Καζακστάν, είναι μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων. Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο».

Αν προηγηθεί η Εθνική θα έχει το «κλειδί» της πρόκρισης: «Άμα προηγηθούμε θα έχουμε το «κλειδί» γιατί έχουμε παίκτες που είναι πάρα πολύ καλοί στο επιθετικό τρανζίσιον με κύριο εκφραστή τον Ιωαννίδη αλλά και οι εξτρέμ μας, ο Πέλκας και ο Μασούρας, αν ξεκινήσουν, μπορούν να κάνουν πολύ καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Αν προηγηθείς σε έναν τέτοιον τελικό, ο αντίπαλος προπονητής θα ρισκάρει άρα θα βρεις περισσότερους χώρους και διαθέτουμε την ποιότητα και την ταχύτητα για να μπορέσουμε να τους εκμεταλλευτούμε. Και τότε αλλάζουν όλα».

Αν εφόσον προηγηθούμε οι πιθανότητες είναι να βάλουμε και δεύτερο γκολ παρά να βάλει η Γεωργία: «Ναι, γιατί έχουμε μάθει να αμυνόμαστε και το κάνουμε πάρα πολύ καλά. Η άμυνά μας ξεκινάει από την επίθεση, τα τρία παιδιά που παίζουν μπροστά αμύνονται πολύ καλά άρα το να πάει ο αντίπαλος την μπάλα στη δεύτερη ζώνη του δεν είναι πολύ εύκολο πόσο μάλλον όταν στην άμυνά μας είναι ο Μαυροπάνος, ο Βλαχοδήμος, παιδιά που έχουν την εμπειρία να σταθούν και έχουν παίξει μεγάλα ματς. Άρα όταν η Εθνική προηγηθεί είναι μια ομάδα που δύσκολα μπορείς να την αντιμετωπίσεις».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This