Πάτρα: Από βανδαλισμένο φωτιστικό ασφαλείας ήταν το καλώδιο που προξένησε ηλεκτροπληξία στον 17χρονο

Ερωτήματα προκαλεί πώς ακριβώς καταστράφηκε το φωτιστικό

Must Read

Αναταραχή στην σχολική κοινότητα της Πάτρας προκάλεσε η ηλεκτροπληξία που έπαθε ένας 17χρονος μαθητής σε λύκειο στα προάστια όταν άγγιξε ένα γυμνό καλώδιο. Ευτυχώς, το παιδί είναι καλά στην υγεία του και σήμερα επέστρεψε στο σχολείο αλλά το σοκ που υπέστη είναι τεράστιο. Ενδεικτικά ανέφερε πως ένιωσε το σώμα του να καίγεται!

Ήδη ο δήμος έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, «ο μαθητής βρίσκεται σήμερα στο σχολείο», ενώ σχετικά με το περιστατικό ανέφερε:

«Για άγνωστο ακόμα λόγο καταστράφηκε το φωτιστικό ασφαλείας την ώρα λειτουργίας του σχολείου που βρίσκεται σε κλιμακοστάσιο του σχολικού κτιρίου και εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο ο μαθητής, με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει το ρεύμα» και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα το πώς ακριβώς ο μαθητής ήλθε σε επαφή με το κατεστραμμένο φωτιστικό, την ώρα που αποχωρούσε από το σχολείο μετά το τέλος των μαθημάτων».

Δείτε βίντεο:




Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος, «το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου», συμπληρώνοντας ότι «το ερώτημα είναι πως ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας».

Επίσης, όπως αναφέρει η Κατερίνα Σίμου, «το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη».

Δείτε βίντεο:




Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αυτεπιστασίας, Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Οδών, Κτιρίων, Συντήρησης, Κλιματισμού και Αντικεραυνικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, σχετικά με το περιστατικό της ηλεκτροπληξίας του μαθητή αναφέρονται τα εξής:

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου (πρόσφατης κατασκευής) και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η υπηρεσία προχώρησε σε έλεγχο της εγκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος και διαπίστωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας (αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης – ασφάλεια βραχυκυκλώματος) λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά».

Το χρονικό

Τεράστια αναταραχή προκλήθηκε χθες το πρωί στο λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα, όταν ένας 17χρονος άγγιξε γυμνό καλώδιο ρεύματος με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gnomip.gr, ο μαθητής κατέβαινε στο προαύλιο μαζί με συμμαθητές του σε ένα διάλειμμα.

Για άγνωστο λόγο ακούμπησε το καλώδιο το οποίο βρίσκεται κανονικά σε κουτί στον τοίχο της σκάλας και σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, αλλά εκείνη τη στιγμή είχε «κατέβει» χαμηλότερα!

Το παιδί είχε «άγιο» καθώς «τινάχτηκε», αλλά μόλις για λίγα δευτερόλεπτα. Όπως δήλωσε αργότερα ένιωσε το ρεύμα να τον διαπερνά, και να καίγεται το σώμα του!

Ο μαθητής μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε. Στο πλευρό του ήταν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως το παιδί είναι καλά και δεν έχει βλάβη σε κάποιο όργανο. Ωστόσο, έμεινε μέχρι το απόγευμα στο νοσηλευτικό ίδρυμα για προληπτικούς λόγους.

Δείτε επίσης:

Αναστάτωση σε σχολείο στην Πάτρα: 17χρονος μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Συμφωνα με τις ισχυουσες διαταξεις το συνολο των κυκλωματων της ηλεκτρικης εγκαταστασης του κτιριου θα πρεπει να καλυπτεται απο αντιηλεκτροπληξιακο διακοπτη και η εγκατασταση να επιθεωρειται και να ελεγχεται ανα τουλαχιστο 10 ετη απο αδειουχο ηλεκτρολογο εγκαταστατη για την ασφαλεια της και την αποτελεσματικοτητα των διαταξεων προστασιας. Παραλληλα θα πρεπει να υπαρχει σε ισχυ η Υπευθυνη Δηλωση Εγκαταστατη στον ΔΕΔΔΗΕ. Τι απο ολα αυτα εχει διενεργηθει για το συνολο των δημοσιων κτιριων της χωρας; Η απαντηση ειναι ευκολη…Τιποτα. Ομως το κρατος και ο ΔΕΔΔΗΕ σε παρομοιες περιπτωσεις κινει αυτεπαγγελτες διαδικασιες οπως οριζουν οι ισχυουσες διαταξεις. Θα το πραξουν και στη συγκεκριμενη περιπτωση; Δε νομιζω…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This