Ελεύθερα τα μέλη της αδίστακτης συμμορίας διαρρηκτών που «χτυπούσε» σπίτια στα βόρεια προάστια!

Οι δράστες υποσχέθηκαν να επιστρέψουν τα κλοπιμαία και να αποζημιώσουν τα θύματά τους για τις ζημιές στα σπίτια τους

Must Read

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να τους συλλάβουν και τούς άφησαν ελεύθερους (με περιοριστικούς όρους), λόγω… καλής διαγωγής!

Ο λόγος για τα τέσσερα μέλη της συμμορίας διαρρηκτών που είχε «χτυπήσει» σπίτια σε Νέα Ερυθραία και Εκάλη, τα οποία έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. χθες, Τετάρτη 27/3, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Κηφισιά, με αστυνομικούς να τούς εγκλωβίζουν, να τούς ακινητοποιούν πυροβολώντας τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους και να τούς περνούν χειροπέδες.

«Είναι τραγικό όλο αυτό. Αυτοί έκαναν αυτά που έκαναν, προσπάθησαν να ξεφύγουν, να χτυπήσουν τον αστυνομικό, κινδύνεψε κόσμος», είπε μιλώντας στην εκπομπή «LiveNews» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και πρόσθεσε πως «αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, αλλά επειδή δεσμεύτηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις τρεις περιπτώσεις που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ, αφέθηκαν ελεύθεροι. Επειδή δέχτηκαν να αποζημιώσουν αυτούς τους ανθρώπους και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ο ανακριτής τούς άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους… Στον έναν ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Το χρονικό της υπόθεσης

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ, ένα μέλος της σπείρας διαρρηκτών πλησίασε την εξώπορτα σπιτιού στη Νέα Ερυθραία και άνοιξε τη σίτα. Καθώς δεν κατάφερε να παραβιάσει την είσοδο φώναξε ενισχύσεις. Οι διαρρήκτες κατάφεραν, τελικά, να σπάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα, ψάχνοντας χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια έφυγαν, φορώντας μάσκες, κουκούλες και γάντια στα χέρια, για να μην αφήσουν αποτυπώματα, έχοντας μαζί τους μια σακούλα γεμάτη κλοπιμαία.

Μια μέρα μετά το «χτύπημα» στη Νέα Ερυθραία, η τετραμελής σπείρα έβαλε στόχο ένα σπίτι στην Εκάλη, όμως κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και ξεκίνησε καταδίωξη. Μάλιστα, στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Αγίας Κυριακής στην Κηφισιά, οι δράστες προσπάθησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητό τους έναν αστυνομικό, που τούς έκανε σήμα να σταματήσουν!

Ο αστυνομικός, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα και έχοντας εξαντλήσει το ηπιότερο μέσο της προειδοποίησης, ενήργησε μία βολή ακινητοποίησης, με στόχο την εμπρόσθια δεξιά ρόδα του αυτοκινήτου. Λόγω σκασμένου λάστιχου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το όχημα διαφυγής των συμμοριτών προσέκρουσε σε παρκαρισμένα οχήματα. Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν.




*πηγή φωτό: newsit.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This