Ισόβια για την Ρούλα Πισπιρίγκου! Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας!

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης, δεν μπόρεσε να ενσπείρει ούτε ίχνος αμφιβολίας, έστω και σε έναν από τους επτά δικαστές και ενόρκους που την καταδίκασαν…

Must Read

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αποφάσισε το Εφετείο για την Ρούλα Πισπιρίγκου!

Λίγο νωρίτερα, κρίθηκε ένοχη από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Παράλληλα, κρίθηκε ένοχη και για την απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021. Ουσιαστικά, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για τα δύο αδικήματα. Αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη.

Η 35χρονη κατηγορούμενη άκουσε την απόφαση της ενοχής της χωρίς να αντιδράσει.

Το δικαστήριο απέρριψε επίσης ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις, ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Εφετείου είπε:

«Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων του αγλαια Κυριάκου. Των λοιπών εγγράφων που περιλαμβάνονται στο από 31.1.23 αίτημα της υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Και κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11.4.2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29.1.2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Δείτε βίντεο:




Ο συνήγορος της 35χρονης Αλέξης Κούγιας ανέφερε μετά την ανακοίνωση της απόφασης πως ήταν «μη αναμενόμενη» και πρόκειται για δικαστική πλάνη και «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο». Όπως προανήγγειλε θα ασκήσει έφεση για την απόφαση.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», είπε.

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης πάντως, δεν μπόρεσε να ενσπείρει ούτε ίχνος αμφιβολίας, έστω και σε έναν από τους επτά δικαστές και ενόρκους που την καταδίκασαν…

Πάντως, πριν από λίγο καιρό, ο Αλέξης Κούγιας δήλωνε ότι θα παραιτηθεί εάν δεν αθωωθεί η πελάτισσα του.

«Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η Δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί»

Δείτε βίντεο:




Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης πρότεινε για την Ρούλα Πισπιρίγκου η εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η 35χρονη κατηγορούμενη πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου λίγο πριν τις 10 το πρωί. 

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This