Θλίψη για την τέως βασιλική οικογένεια: Έφυγε από την ζωή ο τελευταίος ιερέας των ανακτόρων

Αποτέλεσε στήριγμα στις δύσκολες στιγμές - Το «αντίο» του Παύλου και της Άννας - Μαρίας

Must Read

Συντετριμμένα είναι τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας καθώς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Πατρίκιος Καλεώδης που ήταν ο τελευταίο ιερέας των ανακτόρων.

Μάλιστα, ο Παύλος Γλυξμπουργκ έκανε ένα σχετικό story στο Instagram αποχαιρετώντας τον ιερωμένο που υπήρξε στήριγμα τους στις δύσκολες στιγμές. Ο εκλιπών είχε έρθει και στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πέρισυ και βρισκόταν κάθε λεπτό στο πλευρό των μελών της οικογένειας.

«Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης, έφυγε από κοντά μας, η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη», έγραψε ο Παύλος.

Δείτε την ανάρτηση:

Η Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ μίλησε με συγκίνηση στο «Βήμα» για την απώλεια.

«Ήταν ένα στήριγμα για εμάς. Αλλά και ένας πνευματικός άνθρωπος με ιδιαίτερη ευγένεια και ταπεινότητα. Μια αστείρευτη πηγή ενέργειας η οποία απέδωσε ένα σημαντικό έργο, μέρος του οποίου είναι η αναγέννηση της εκκλησιάς της Αλβανίας. Ήταν πάντα μέρος της ζωής της οικογένειας μας και ο σύζυγος μου έτρεφε ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπο του. Για εμάς υπήρξε πρότυπο και Άγια Δύναμη και πάντα θα αισθανόμαστε την παρουσία του στις ζωές μας».

Ο Πατρίκιος Καλεώδης είχε γεννηθεί στην Τήνο και σε ηλικία 10 ετών ήρθε στην Αθήνα με την οικογένειά του. Από το 1959 έως το 1963 ζει στην Χάλκη και την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης και επιλέχθηκε για Σχολάρχης από τον Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο. Εκεί χειροτονείτια διάκονος και λαμβάνει το όνομα Πατρίκιο που αναφέρεται σε αξίωμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο εκλιπών είχε αρνηθεί τρεις φορές να εκλεγεί Μητροπολίτης τόσο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και στην Εκκλησία της Ελλάδος

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This