Ολοκληρώθηκε (επιτυχώς) η άσκηση «VOLFA 2024»

Παρθενική συμμετοχή για τα ελληνικά Rafale F3R!

Must Read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πολυεθνική άσκηση «VOLFA 2024» που διοργανώθηκε από τη γαλλική Αεροπορική και Διαστημική Δύναμη και διεξήχθη από την Τρίτη 11 Μαρτίου έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Η φετινή άσκηση αποτέλεσε την παρθενική συμμετοχή των ελληνικών Rafale F3R, περίπου τρία χρόνια μετά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης για την προμήθεια 18 μαχητικών του τύπου. Συγκεκριμένα, τέσσερα μονοθέσια και διθέσια Rafale F3R της 332 Μοίρας (χαρακτηριστικό κλήσης «Γεράκι»), της 114 Πτέρυγας Μάχης, μεταστάθμευσαν από την έδρα τους, την αεροπορική βάση της Τανάγρας, στην 118 Αεροπορική Βάση στο Μοντ ντε Μαρσάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, μαζί με το ανάλογο προσωπικό υποστήριξης που μεταφέρθηκε με αεροσκάφος τακτικών μεταφορών C-130 Hercules της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη «VOLFA 2024», πλην της διοργανώτριας, συμμετείχαν δυνάμεις από τη Βρετανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά. Στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης εκτελέστηκαν περισσότερες από 20 σύνθετες αεροπορικές αποστολές (COMAO: Composite Air Operations), σε επιχειρησιακά σενάρια που επιτρέπουν την εκπαίδευση μάχης υψηλής έντασης προσαρμοσμένα σε νέες απειλές, ημέρα και νύχτα, αποσκοπώντας στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας, της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των μονάδων των συμμετεχουσών χωρών. Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν αποστολές αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων, εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, έρευνας και διάσωση μάχης, στοχοποίησης χρονοευαίσθητων στόχων κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This