Φωτιά στο ΕΠΑΛ της Άμφισσας: «Στον πίνακα αντί για ασφάλεια υπάρχει σύρμα του ενός λεπτού»

Οι αποκαλύψεις για το σχολείο, που χθες τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα του μαθήματος

Must Read

Σε σοκ εξακολουθούν τα βρίσκονται από χθες καθηγητές και μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Άμφισσας, από την πυρκαγιά που ξέσπασε την ώρα του μαθήματος, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.




Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν στο κτίριο εύφλεκτα υλικά καθώς, το περασμένο διάστημα γίνονταν στο σχολείο εργασίες για να φτιαχτούν άρματα για τις απόκριες. «Μην σας κάνει εντύπωση που υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και αποκριάτικα άρματα», είπε αρχικά ο Μαρίνος Λύτρας, αναπληρωματικό μέλος σχολικής επιτροπής και συνέχισε: «Στον ηλεκτρολογικο πίνακα αντί να υπάρχει ασφάλεια υπάρχει σύρμα του ενός λεπτού του ευρώ».

Όπως εξήγησε, το ΕΠΑΛ Άμφισσας ναι μεν θεωρείται πρότυπο και αποτελεί το μοναδικό στο νομό, αλλά αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στις εγκαταστάσεις του. Σε ερώτηση για το πού οφείλεται η φωτιά που έσπειρε τον πανικό, ο ίδιος απάντησε: «Όχι, δεν ωφελείται σε βραχυκύκλωμα από ότι φαίνεται. Πιθανότατα κάποια αμέλεια. Η Πυροσβεστική έχει αναλάβει την έρευνα». 

Παράλληλα, έκανε λόγο για τις ενέργειες που έχουν γίνει με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών στο ΕΠΑΛ. «Έχουμε καταγγείλει αυτά τα περιστατικά, από τις 13 Μαρτίου έχουμε υποβάλει υπόμνημα, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο. Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε πως είναι ευθύνη του Δήμου να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα. Ο Δήμος όμως είπε πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας πως στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται και το γυμνάσιο της Ειδικής Αγωγής.

\
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This