Η αναφορά της Αφροδίτης Λατινοπούλου στην προκλητική μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις της προέδρου της Φωνής Λογικής

Must Read

Η προκλητική μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί δεν έμεινε ασχολίαστη ως γεγονός από την Αφροδίτη Λατινοπούλου. Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής πήρε άμεσα θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα, εκφράζοντας τις απόψεις της, μην διστάζοντας να χαρακτηρίσει την παραπάνω ενέργεια ως μία ακόμη προσβολή της θρησκείας μας. Αναλυτικά, ανέφερε:

«Πόνο ψυχής και οργή προκαλεί το γεγονός ότι μόλις μία ημέρα μετά το Πάσχα που είναι μία από τις σημαντικότερες γιορτές της χριστιανοσύνης και ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, άλλος ένας χριστιανικός ναός της Κωνσταντινούπολης, μετατρέπεται σε τζαμί!

Μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής του Παμμακάριστου σε τέμενος, πλέον και η Μονή της Χώρας που μέχρι πρότινος ήταν μουσείο, θα λειτουργεί ως τόπος λατρείας των μουσουλμάνων.

Πρόκειται για το τρίτο βυζαντινό μουσείο, με τα ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτά που χρονολογείται από την εποχή των Παλαιολόγων και μετατρέπεται σε μουσουλμανικό τέμενος, προσβάλλοντας τη θρησκεία μας, την ιστορία μας και τον ανυπέρβλητο πολιτισμό μας.

Δυστυχώς με θλίψη και οργή βλέπω την απάθεια της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των λοιπών κομμάτων της Βουλής, που δεν αφιέρωσαν ούτε μία αράδα για να καταδικάσουν την ακραία πρόκληση  του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και να ζητήσουν την ακύρωση της απόφασης αυτής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξέχασε να ανεβάσει μία φωτογραφία με τη σύζυγό του από τη βόλτα τους με το ποδήλατο μετά το πασχαλινό τραπέζι. Ωστόσο, ξέχασε ή συνειδητά επέλεξε να σιωπήσει και να μην καταδικάσει την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

Προφανώς ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον Τούρκο πρόεδρο μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

Εκκωφαντική είναι και η σιωπή της UNESCO που θα έπρεπε να έχει καταδικάσει απερίφραστα αυτή τη βεβήλωση της Παγκόσμια Πολιτιστικής και Θρησκευτικής Κληρονομιάς.

Είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει ήδη πάρει ακόμα θέση για το ζήτημα αυτό.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόνο το κόμμα της Φωνής Λογικής, αντιδρά σε κάθε τι που προσβάλλει το έθνος μας, τον πολιτισμό μας, τη θρησκεία μας, την πολιτιστική κληρονομία μας, μιας κληρονομιάς παγκόσμιας αξίας

Δείτε σχετικά:

Οι Τούρκοι εξακολουθούν να αφανίζουν την Ορθοδοξία με την ένοχη σιωπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ασύλληπτη πρόκληση Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This