Ασύλληπτη πρόκληση Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

«Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»! Κάλυψαν και τα ψηφιδωτά του ναού

Must Read

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθώντας να συμπεριφέρεται σα σουλτάνος, προχώρησε σε μια ακόμη πρόκληση όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Δύσης.

Έτσι μετά την Αγία Σοφία μετέτρεψε σε τζαμί και τη βυζαντινή Μονή της Χώρας, δηλώνοντας μάλιστα πως «προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»!

Για να τονίσει δε τη σημασία που δίνει στις επιθετικές αυτές αποφάσεις του, έκανε τα εγκαίνια σε ειδική τελετή συνδεόμενος απευθείας από το προεδρικό μέγαρο.

Και δήλωσε:

«Συγχαίρω τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων που προστατεύει την κληρονομιά των προγόνων μας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο 56 ιστορικά μνημεία αποκαταστάθηκαν πριν από εμάς, μεταξύ 1996 και 2002, θα φανεί πόσο μεγάλη επιτυχία έχει καταγράψει η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Θράκη: «Όχι μόνο στην Τουρκία, όχι μόνο στην Ανατολία και τη Θράκη, αλλά οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει ένα αντικείμενο ή μια πολιτιστική κληρονομιά που ανήκει σε εμάς και τους προγόνους μας, φτάνουμε εκεί και το φέρνουμε στο φως. Βλέπω αυτή τη σημαντική τελετή σήμερα ως μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας που επιδεικνύουμε όσον αφορά την προστασία της κληρονομιάς».

Έδωσε τον λόγο στον επαρχιακό μουφτή της Κωνσταντινούπολης, Σαφί Αρπάγκιους, ο οποίος το ίδιο προκλητικά ανέφερε:

«Κύριε πρόεδρε, έπειτα από 79 χρόνια, αναστηλώνεται και ξανανοίγει για τους πιστούς από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Το “Καριγέ” μετατράπηκε σε μουσείο 79-80 χρόνια μετά το τέμενος της Αγίας Σοφίας. Ήταν ένα μέρος που εχρησιμοποιείτο ως τζαμί προηγουμένως. Αυτό το τζαμί, που έγινε μουσείο μετά το 1947, ανακαινίστηκε και επισκευάστηκε με τις προσπάθειες και την υποστήριξη των ιδρυμάτων μας και σήμερα, με τη βοήθεια του Θεού, θα αποδοθεί ξανά για προσευχή και θα υποδεχτεί τους πιστούς στην Κωνσταντινούπολη».

Να σημειωθεί πως τα ψηφιδωτά στους τοίχους της Μονής Χώρας, στον χώρο της προσευχής, έχουν ήδη καλυφθεί!

Και ρωτάμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας: Δεν είναι αυτός λόγος για να αναβληθεί η συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν; Ή θα κάνει και πάλι τα στραβά μάτια για χάρη της… ελληνοτουρκικής φιλίας;

Δείτε ακόμη:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτοί που κυβερνούν είναι πραγματι απόγονοι κοτζμπάσηδων και μαθημένοι να κάνουν τεμενάδες στους

    τουρκόσπορους και το θέμα είναι πώς οι πατριώτες της παράταξης δεν αγανακτούν και τους ψηφίζουν?

  2. Υπερήφανη εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη, Γεραπετριτη εξασφαλίζει την ταπεινότητα της εξωτερικής πολιτικής μας

  3. Αφήστε τους Ραγιάδες του Μαξίμου, και τα υπολείμματα, του Υπ.Εξωτερικών, με τους εθνοπροδότες του ΕΛΙΑΜΕΠ, να υποκλιθούν στον ΤουρκοΜόγγολο, μήπως και ηρεμήσει με τα ΜΟΕ!! Ρε Ξεφτιλισμένοι, που γεννηθήκατε? Είσαστε όλοι Απόγονοι Κοτσαμπάσηδων? Ξεπουλημένοι!! Εθνική Δολοφονία αυτό που κάνετε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This