Τσιγγάνικη βεντέτα και στο επίκεντρο μία 15χρονη!

Στη διάρκεια της δίκης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και λογομαχίες

Must Read

Ένα σίριαλ (πραγματικό) και μία ιστορία τσιγγάνικης βεντέτας…

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο από μία σειρά γεγονότων εκτυλίχθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αρπαγή ενός ανηλίκου κοριτσιού. Δύο οικογένειες Ρομά βρέθηκαν τετ α τετ, καθώς η μάνα και η γιαγιά ενός 16χρονου αγοριού, «άρπαξαν» το κορίτσι του, ηλικίας 15 ετών!

Πρόκειται λένε… για ένα τσιγγάνικο έθιμο, που όμως πήρε διαφορετικές διαστάσεις. Η γιαγιά του κοριτσιού απευθύνθηκε στην αστυνομία και έκανε καταγγελία, με συνέπεια η μάνα και η γιαγιά του αγοριού να συλληφθούν για την αρπαγή της ανήλικης.

«Ήρθαν στο σπίτι μου, αρπάξανε την εγγονή μου, την έβαλαν στο αυτοκίνητο και την πήγαν στη Χαλκιδική. Η εγγονή μου είναι 15 χρόνων και θέλει να σπουδάσει. Έχουμε μάθει αλλιώς εμείς. Δεν θέλουμε να την παντρέψουμε από μικρή. Η εγγονή μου δεν ήθελε να πάει με το αγόρι. Αν την ξανακλέψουνε, δεν θα την δώσουν πίσω» είπε  στην κατάθεσή της η γιαγιά της κοπέλας.

Σε αντιδιαστολή με όσα ανέφερε, έρχονται αυτά που κατέθεσαν οι δύο κατηγορούμενες (μητέρα και γιαγιά του νεαρού). «Τα παιδιά έχουν 1,5 χρόνο σχέση. Το κορίτσι τον αγαπάει τον γιο μου. Έρχεται με τη θέληση της στο σπίτι μας. Θέλουν να παντρευτούν. Εκείνη την ημέρα, ο γιος μου έφυγε από το σπίτι και πήγε να την συναντήσει. Δεν ήξερα πού πήγαν. Μετά από λίγο άρχισα να ανησυχώ και για τους δυο» είπε η μητέρα στην απολογία της. Υποστήριξε δε πως η γιαγια της 15χρονης έκανε την καταγγελία για εκδικητικούς λόγους, καθώς «υπάρχουν διαφορές για πολλά θέματα από το παρελθόν».

Σχετικά με την δεύτερη κατηγορούμενη (την γιαγια του αγοριού) αρκέστηκε να καταθέσει ότι εκείνη την ημέρα εργαζόταν ως αργά, οπότε δεν γνώριζε το επίμαχο περιστατικό.

Οι δύο κατηγορούμενες δεν έπεισαν την έδρα και κρίθηκαν ενοχές για αρπαγή ανηλίκου, από κοινού. Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζουν την ανήλικη και την γιαγιά της.

Όσο ανέμεναν την εκδίκαση της υπόθεσης, με την αυτόφωρη διαδικασία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αλλά και στη διάρκεια αυτής, δεν έλειψαν οι έντονες αντιδράσεις και οι λογομαχίες ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This