Δικηγόρος πατέρα 28χρονης Κυριακής: «Ήταν χειριστικός και την θεωρούσε κτήμα του»

«Δεν είχε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα»

Must Read

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να επιστρέψει σύντομα ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα, αφού οι γιατροί κατάφεραν να τον αποσωληνώσουν, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία, την στγιμή που η υπερασπιστική γραμμή του και η επίκληση ψυχιατρικών προβλημάτων «καταρρέουν», μετά την έκθεση των ψυχιάτρων που τον εξέτασαν.

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος του πατέρα της 28χρονης κοπέλας που «έσβησε» έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων εκτιμά πως ο δράστης δεν έχει κανένα πρόβλημα ψυχιατρικής φύσεως, ενώ κάνει λόγο για ένα χειριστικό άτομο, που είχε θέσει ως στόχο να σκοτώσει, εφόσον ο χωρισμός ήταν οριστικός!

«Ήταν χειριστικός και θεωρούσε την Κυριακή κτήμα του», είπε αρχικά η Ελένη Μαζαράκη και συνέχισε: «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει ήδη ξεκινήσει και φυσικά την τυχόν εξέλιξη της υπόθεσης και σε ποινικό ενδεχομένως επίπεδο για τις σοβαρές παραλείψεις και τη μη εφαρμογή του νόμου από τους αρμόδιους αστυνομικούς υπαλλήλους».

Η ίδια επεσήμανε πως ο 39χρονος είχε σκοπό και δόλο πρώτου βαθμού. «Ο ανθρωποκτόνος δόλος του είναι πανθομολογούμενος. Ταξίδεψε από την Άρτα στις 30 Μαρτίου για να έρθει στην Αθήνα. Παρακολουθούσε στενά την Κυριακή προκειμένου να εκτελέσει το ειδεχθές έγκλημα του. Είχε θέσει ως στόχο του να της αφαιρέσει τη ζωή, εφόσον ο χωρισμός τους ήταν οριστικός. Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο και κουβαλούσε το συγκεκριμένο μαχαίρι», τόνισε η δικηγόρος.

«Δεν είχε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα»

Η κ. Μαζαράκη έκανε αναφορά και στην υπερασπιστική γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει ο δράστης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν έχει αυτοκτονικό ιδεασμό. «Δεν βγαίνει κάποιος τυχόν βόλτα βράδυ Δευτέρας, έχοντας μαζί του  κουζινομάχαιρο», ξεκαθάρισε και συνέχισε:

«Δεν είχε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα. Εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και διεγνώσθη ότι ο άνθρωπος είναι σε πλήρη λειτουργικότητα, ότι αντιλαμβάνεται πλήρως του τι συμβαίνει. Δεν έχει αυτοκτονικό ιδεασμό και επιπλέον δε ότι είναι και χειριστικός».

Μάλιστα, η δικηγόρος τόνισε ότι τα έγγραφα που έχει παρουσιάσει αφορούν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Καμία σχέση με τυχόν ψυχιατρικές ασθένειες και μάλιστα η όλη του συμπεριφορά, μεθόδευση αλλά και τα αντικειμενικά στοιχεία, ο τρόπος επίθεσης αλλά και ο χρόνος πριν την τέλεση και μετά την τέλεση που δήθεν προσπαθεί να αυτοκτονήσει καταφέρνοντας στον εαυτό του ένα επιφανειακό χτύπημα, ενώ αντίθετα τα χτυπήματα προς την άτυχη Κυριακή ήταν πάρα πολύ δυνατά και θανατηφόρα, αν μη τι άλλο μαρτυρούν ότι τελούσε σε πλήρη γνώση του τι έπραττε και σε καμία περίπτωση δεν είχε ψυχιατρικά προβλήματα», σημείωσε και προσέθεσε:

«Ο 39χρονος είχε συλλάβει το σχέδιο του από την πρώτη στιγμή με κάθε λεπτομέρεια και όταν βρήκε την ευκαιρία να αιφνιδιάσει το θύμα του, προέβη σε αυτή την απαίσια πράξη του».

«Ήταν μια τοξική σχέση»

Τέλος, περιγράφοντας τη σχέση του πρώην ζευγαριού η κ. Μαζαράκη δήλωσε ότι επρόκειτο για μια τοξική κατάσταση, ενώ επεσήμανε πως ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής, τον οποίο εκπροσωπεί δεν γνώριζε πολλές λεπτομέρειες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχε επέμβει νωρίτερα να προστατεύσει το παιδί του.

Η ίδια μίλησε για την άτυχη κοπέλα, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα ευγενικό παιδί, που διατήρησε την ψυχραιμία της ακόμη και «όταν δέχθηκε αδιαφορία και ειρωνεία από τους αστυνομικούς».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This