Θεσσαλονίκη: Επανέρχεται η Λατρευτική Εβδομάδα

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη

Must Read

Από την ιδέα στην πράξη!

Συγκεκριμένα, την επαναφορά της Λατρευτικής Εβδομάδας φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μια εβδομάδα πριν την εβδομάδα των παθών και μάλιστα με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών, όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Φαίη Κοκκινοπούλου και ο Νίκος Ψαρράς.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη διοργάνωση και στόχος είναι να παραμείνει ως θεσμός, στο πλαίσιο εξωστρεφούς προσπάθειας για ενίσχυση του Προσκυνηματικού Τουρισμού. Για το θέμα μίλησαν στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο μητροπολίτης Παναγιώτατος κ. Φιλόθεος και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού, Βασίλης Γάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος τόνισε πως είναι διπλή η χαρά, γιατί η λατρευτική εβδομάδα εντάσσεται μόνιμα πλέον στο ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και αφετέρου γιατί στόχος είναι αυτή να καταστεί θεσμός για την πόλη και τα επόμενα χρόνια.

«Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη γιατί η έναρξη και η επικοινωνία αυτού του γεγονότος γίνεται από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτή τη μοναδική δράση η οποία θα συμπέσει με την πρόσκληση και προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια, σε ένα θεσμό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνδέει την ιστορία με τη θρησκεία μας και με αυτό που αποκαλούμε βυζαντινό πολιτισμό», ανέφερε ο δήμαρχος. Να σημειωεί, πως η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ο νέος Μητροπολίτης έχουν αναλάβει την ανάπτυξη του γεγονότος.

Ο δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο του Παναγιώτατου, τονίζοντας ότι δείχνει πολλαπλώς και σε καθημερινό επίπεδο πώς προσεγγίζουμε το θρησκευτικό συναίσθημα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που απαιτεί πολλούς τρόπους και όλα αυτά τα οποία θα φέρουν τους πιστούς  κοντά στις εκκλησίες.

Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα κατέχει η παρουσία γνωστών ηθοποιών, οι οποίοι με την απαγγελία τους και τη σκηνική τους παρουσία συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Το πλούσιο πρόγραμμα (βυζαντινοί χοροί, χορωδίες ευρωπαϊκής μουσικής, μονωδοί, σολίστες, μουσικά σύνολα και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης), θα πραγματοποιηθεί σε χώρους των ιστορικών ναών της πόλης, των Βυζαντινών Ιερών Ναών της Θεσσαλονίκης, που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. «Στόχος οι επισκέπτες να αποκτήσουν μια μοναδική βιωματική εμπειρία με διακόνους της τέχνης και της βυζαντινής μουσικής», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.

Ο μητροπολίτης Φιλόθεος από πλευράς του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τι Δήμαρχο για τα καλά του λόγια αλλά κυρίως για την απόφαση να «επαναφέρει ένα θεσμό ουσιαστικό στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This