«Καταρρέει» η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ – Αδιανόητα τραγικές οι καταστάσεις που επικρατούν

Αλλά το Υπουργείο Υγείας νοιάζεται μόνο για τα «παραθυράκια» που θα ολοκληρώσουν την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ...

Must Read

Το γεγονός ότι άνοιξε ενώ ήταν σε αναστολή λειτουργίας, προκειμένου να νοσηλευτεί εκεί ένα 16χρονο αγόρι που διακομίστηκε χτες Πέμπτη στο ΠΑΓΝΗ, πιστοποιεί τις αδιανόητα τραγικές καταστάσεις που επικρατούν στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νέα Κρήτη, σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, έτρεχαν χτες να βρουν παιδοψυχίατρο που δεν είχε εφημερία και νοσηλευτές που είχαν μετακινηθεί σε άλλες κλινικές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό. Έναν 16χρονο που κρίθηκε ότι έπρεπε να νοσηλευτεί στην Παιδοψυχιατρική Κλινική, που όμως ήταν σε αναστολή λειτουργίας από το περασμένο Σάββατο, μετά την παραίτηση του ενός από τους δύο παιδοψυχιάτρους που είχαν απομείνει στο νοσοκομείο.

Η κλινική άνοιξε, τελικά, με «εντέλλεσθαι» του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, με τη διευθύντριά της να προσπαθεί, πλέον, απεγνωσμένα να βρει τρόπο να καλύψει τις ανάγκες της, αφού ο ένας και μοναδικός παιδοψυχιάτρος δεν μπορεί να κάνει περισσότερες από μία εφημερίες, όχι μόνο βιολογικά, αλλά και νομικά, καθώς τίθενται ζητήματα που άπτονται με την ποιότητα των υπηρεσιών και για τον ασθενή.

Μια κατάσταση, που, πραγματικά, δεν έχει προηγούμενο, με τη διευθύντρια να εξηγεί ότι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κλινική δεν είναι εφικτό να παραμείνει ανοιχτή. Εξάλλου, το ενδεχόμενο τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία να τα βλέπουν ψυχίατροι, αντί για παιδοψυχίατροι, δεν καλύπτεται ούτε από τη νομοθεσία, αλλά ούτε και από την ανάγκη για ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This