Έγκλημα στον Υμηττό: Προσάναμμα… 2 χιλιομέτρων στην καρδιά του δάσους!

Μια τεράστια ποσότητα ξυλείας, που προέκυψε από εργασίες αποψίλωσης τον Δεκέμβριο (!), έχει στοιβαχτεί στην άκρη του δρόμου - Ανέλπιστο «δώρο» για όποιον ασυνείδητο επιθυμεί να πυρπολήσει τον τελευταίο πνεύμονα της πρωτεύουσας

Must Read

Ενώ ήδη οι πρώτες φωτιές έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την καταστροφική παρουσία τους ύστερα από έναν ήπιο και άνυδρο χειμώνα, μια πολύ σοβαρή καταγγελία ήρθε στη «δημοκρατία», σύμφωνα με την οποία σωροί κομμένων κλαδιών που βρίσκονται παρατημένοι εδώ και μήνες εντός δημοφιλούς επισκέψιμου σημείου πάνω από τον Χολαργό κινδυνεύουν να «λαμπαδιάσουν» τον Υμηττό!

  • Από τον Ιάσονα – Δηµήτριο Τσέτσο

Σύμφωνα με την καταγγελία, τον περασμένο Δεκέμβριο κάποιοι -άγνωστο από ποια υπηρεσία- πραγματοποίησαν εκτεταμένη κοπή κλαδιών (κυρίως πεύκων) σε έκταση που ξεπερνά τα 2 χλμ. και εκτείνεται σε δασική οδό μεταξύ των σημείων Runner Peak και της θέσης Θέα Αγίας Παρασκευής. Κλαδιά τα οποία, αντί να μαζευτούν άμεσα μετά την κοπή τους από τον αρμόδιο φορέα, έχουν αφεθεί μέχρι και σήμερα ακάλυπτα και σε κοινή θέα, έτοιμα να γίνουν παρανάλωμα του πυρός από το πέταμα του τσιγάρου ενός περιπατητή μέχρι τον προμελετημένο εμπρησμό από κάποιον πυρομανή ή εντεταλμένο εγκληματία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί αγαπημένη διαδρομή για δεκάδες περιπατητές και δρομείς, οι οποίοι κατακλύζουν καθημερινά αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου, από τους τελευταίους που έχουν απομείνει στον πολύπαθο Υμηττό. Χθες, μάλιστα, στο ίδιο μέρος διεξήχθη ο τρίτος κατά σειρά «Αγώνας για το περιβάλλον» του «Ολοι μαζί μπορούμε», ο οποίος ξεκίνησε από το Νεκροταφείο Παπάγου – Χολαργού, ενώ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της πολυδιαφημιζόμενης από τον ΣΚΑΪ πρωτοβουλίας, «με τα έσοδα από τον αγώνα θα αγοραστούν δέντρα».

Στις φωτογραφίες που φέρνει σήμερα η «δημοκρατία» στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι σε έκταση τουλάχιστον 2 χλμ. ξερά κλαδιά παραμένουν στοιβαγμένα και αφημένα το ένα δίπλα στο άλλο στην εσωτερική πλευρά του δρόμου. Το απόλυτο προσάναμμα!

Οι φωτογραφίες αυτές, που τραβήχτηκαν μόλις λίγες ημέρες πριν από τον χθεσινό ορεινό αγώνα δρόμου και μια «ανάσα» από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε εσπευσμένα σήμερα αντί για την 1η Μαΐου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αποδεικνύουν την εγκληματική αμέλεια του κρατικού μηχανισμού και των αρμόδιων φορέων, που φαίνεται να μην έλαβαν το μάθημά τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023 και να αναμένουν να κινηθούν την τελευταία στιγμή πριν από την επικείμενη καταστροφή, αν όχι εκ των υστέρων!

Αν μη τη άλλο, η έγκαιρη συλλογή των κομμένων κλαδιών και ο καθαρισμός των δασών είναι ένα φλέγον ζήτημα δημόσιου συμφέροντος που οφείλει να απασχολεί τους αρμόδιους φορείς, όπως δήμους, περιφέρειες, δασαρχεία και υπουργεία, τα οποία, εάν ξεσπάσει μια τεράστια πυρκαγιά στον Υμηττό ή αλλού, ξανά θα ομιλούν περί «κλιματικής αλλαγής», αποσιωπώντας τις δικές τους ευθύνες και αμέλειες. Αραγε, όλοι αυτοί οι… ευαισθητοποιημένοι και «φιλοπεριβαλλοντικοί» φορείς που συμμετείχαν χθες στον αγώνα δρόμου, δεν είδαν το έτοιμο «προσάναμμα» για να το καταγγείλουν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This