Ξεκινά από σήμερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Περιπολίες, «τσουχτερά» πρόστιμα και συλλήψεις

Must Read

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, οι περιορισμοί της αντιπυρικής περιόδου σε σχέση με την χρήση φλόγας στην ύπαιθρο στην Κρήτη και σε δύο ακόμη περιφέρειες, αυτές του Νοτίου και του Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιούνται στο εξής, αυξημένες περιπολίες, ενώ οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα και συλλήψεις.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ήδη εδώ και μερικές ημέρες σε συνδυασμό με τις περιορισμένες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα αποτέλεσαν τους λόγους για τους οποίους η αντιπυρική περίοδος ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, δεδομένου ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση και επέκταση πυρκαγιάς.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον συντονιστή επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης Γιώργο Τσικαλά και έχει ως εξής:

«Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά, απόφαση για την έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από 15/4/2024 στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This